0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 3. 2019

Lake Placid: Legacy (2018)


Chtěli bránit přírodu za každou cenu, ale co když se jim do cesty postaví něco, co by si na nich strašně rádo pochutnalo? 


Sam a jeho přítelkyně Jade vedou skupinu ekologických aktivistů, kteří patří mezi „svými“ k úplné špičce. Umí se dostat i na místa, kde se to nikomu předtím nepovedlo a svými transparenty upozornit na nekalé praktiky firem i vládních institucí. Právě s tím však chtěli skončit, když dostanou video zprávu od jejich bývalého kolegy, který jim zaslal souřadnice tajného místa – ostrůvku, jenž není na žádné oficiální mapě. Pokud se tam dostanou jako první, čeká je štědrá odměna 100 000 dolarů. Což je pro ně velká výzva a oni samozřejmě neodmítnou. A skutečně se jim podaří dostat na malý ostrůvek uprostřed jezera, kde však na ně čeká nemilé překvapení. Doslova obřích rozměrů. Na tomto místě se totiž odehrál tajný experiment, jehož výsledkem bylo zkřížení krokodýlí DNA s prehistorickým předchůdcem svého druhu. Nebezpečí na ně číhá nejen pod vodou, ale i na souši a je jasné, že ze zdravou kůží se odsud zřejmě nedostanou…



Režie: Darrell Roodt

Rok výroby: 2018
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Tim Rozon...(Sam)
Katherine Barrell...(Jade)
Sai Bennett...(Alice)
Luke Newton...(Billy)
Maxim Baldry...(Dane)
Joe Pantoliano...(Henderson)
...a další


Od posledního dílu této série uběhly tři roky, počítáme-li i Lake Placid vs. Anaconda (2015). Jeden by si řekl, že po vcelku úspěšném prvním díle a čtyřech následujících propadácích se už nad touto sérií definitivně zavřela voda na jezeře, ale to byl samozřejmě omyl. Stejně jako Asylum, tak i Syfy si libuje v co nejdelších natahování nejrůznějších sérií a nějaké divácké ohlasy (často dost záporné) jsou jim úplně u zadku. V tomto případě však ještě dlouho před premiérou vyšlo najevo, že tento díl bude zcela ignorovat předchozí díly (až na původní Lake Placid) a půjde si vlastní cestou. Což samozřejmě znamenalo absenci bláznivé Bickermanovy rodinky.

Což mi samozřejmě nikterak nevadilo, navíc se mi docela líbil samotný trailer, který dokázal jakžtakž navnadit a sliboval zajímavou podívanou. A já mám tuhle sérii docela rád, přestože nejde o bůhvíjak dobrou podívanou a tuším, že kromě jedničky jsem žádnému dílu nedal ani průměrné ohodnocení. Což se samo sebou nestane ani v tomto případě, ale to neznamená, že by šlo o nějakou katastrofu. Je ovšem pravdou, že i zde se dá narazit na řadu slabin – ale i slušných momentů.

Na můj vkus tu bylo až moc nelogických a trapně směšných situací, které mohla zplodit jen hlava chorého scénáristy. Nicméně většina postav mi byla vcelku sympatická, místy se tu objevila zajímavá atmosféra, prostředí kde se natáčelo, bylo pěkné a nechyběla ani trocha toho potřebného gore. Co je však nejčastěji vytýkáno, je to, že obřího krokodýla tu bylo opravdu poskromnu. Tvůrci si však byli vědomi nevelkého rozpočtu a nehodlali se spokojit jen s rozmazanou digitální šmouhou (jako tomu bylo u čtverky a pětky), což jim zase přičítám k dobru. I proto zde pracovali hlavně s náznaky, což se jim v několika případech docela povedlo.

Což je taky hlavní důvod, proč tomu nedám ještě menší hodnocení. Jasně je to celkově blbost, nelogických situací tu byla celá řada a dost často si nejen z diváků musel prostě poklepat na čelo, ale viděl jsem už horší filmy a to nejen co se této série týče.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat