0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 3. 2019

Last Sharknado: It's About Time, The (2018)


Že by konečně konec? Fin Shepard a jeho spolubojovníci však musí vybojovat ještě (ne)jednu bitvu a změnit minulost i budoucnost…


Planeta Země byla totálně zničena množstvím žraločích tornád, které vše zpustošili a zabili každého, koho měl Fin Shepard rád. Na konci minulého dílu byl však na poslední chvíli přenesen v čase a kontaktován svým synem Gilem. Čeká na něj nelehký úkol, zničit úplně první Sharknado a pokusit se najít cestu napříč časem zpět do přítomnosti. Naštěstí se ukáže, že na to nebude sám, protože Gil dokázal zavčas zachránit i pár jeho „spolubojovníků“. Nebude to však nic lehkého a na jejich bláznivé cestě na ně čeká řada nástrah a smrtících nebezpečí, stejně jako nejedno těžké rozhodnutí, které může ovlivnit celé lidstvo i jejich vlastní minulost a hlavně budoucnost…



Režie: Anthony C. Ferrante

Rok výroby: 2018
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Ian Ziering...(Fin)
Tara Reid...(April)
Cassandra Scerbo...(Nova)
Vivica A. Fox...(Skye)
Judah Friedlander...(Bryan)
...a další


Společnost Asylum ve spolupráci se Syfy se rozhodli této dosti kontroverzní sérii a hlavně divákům snad už poslední tvrdý direkt. To ukáže čas (osobně tomu moc nevěřím), ale snad už žádný další díl nevznikne. Jejich kvalita byla opravdu různorodá a většina z nich dost zblízka koketovala s totální céčkovou žumpou. Jen opravdu otrlí jedinci dokázali společně s Finem a ostatními projít napříč všemi jeho souboji se žraločími tornády. Rád bych řekl, že jsem rád jedním z nich, ale opak je pravdou.

Když Anthony C. Ferrante přišel s prvním dílem, byl jsem docela mile překvapený. Byla to sice totálně ujetá podívaná, která moc kvality nepobrala, ale u od Asylum ani neočekávám, že by vůbec někdy natočili opravdu kvalitní film. Byla tu však celá řada humorných situací a hlášek – které se mi líbily, pobavily a já dal šanci i dalším dílům. Dvojka ještě v rámci možností ušla, ale trojka a čtverka už byla dost na hraně a smrděly doslova trapností. Pětka přinesla trošku oživení a totální destrukci všeho a všech. A tak jsem byl zvědavý, co je ještě vůbec možné, aby se zrodilo v chorých mozcích režiséra a scénáristy. No a oni samozřejmě nezklamali. Připravili si pro nás opravdu velkou porci naprosto dementní podívané – doufejme, že vážně naposledy.

Fin Shepard, Nova, bohužel i odpudivá Tara Reid coby April a pár dalších se během cestování časem potká kromě ničivých žraločích tornád s dinosaury (dokonce se proletí i na Pterodaktylovi), narazí na kouzelníka Merlina, Morganu (tu si v podání transvestity mohli opravdu odpustit), Billyho Kida, George Washingtona, Benjamina Franklina atd. Dokonce i na své rodiče (to už se asi Tori Spelling připravovala na spolupráci s Ianem Zieringem v pokračování Beverly Hills – pokud ovšem po smrti „Dylana“ vůbec bude – navíc ta vypadala vážně odpudivě). A na můj vkus tu bylo až moc pře Tarováno. Tara Reid se z krásky již dávno přetransformovala v hnusnou kreaturu a tady dostala až žalostně moc prostoru a pasáž z daleké budoucnosti byla snad vůbec tím nejhorším, co se zde objevilo.

Last Sharknado tak ve finále dost zklamalo a to na všech frontách. Efekty byli hnusné, herecké výkony taky nic moc, trapnost zvítězila nad bizarností a humorem. Ian Ziering a Cassandra Scerbo by si měli najít nějaké pořádné filmy – hrát umí, tak proč se zahazovat v takových šaškárnách. Ti dva to alespoň dokázali ukočírovat na úroveň trojky, jinak bych uvažoval o odpadu.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat