0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

9. 3. 2019

Freaks of Nature (2015)


Lidé, upíři a zombie se musí spojit, aby dokázali čelit invazi mimozemšťanů. Bude jim to však k něčemu platné, když jsou tak rozdílní…? 


V malém městečku  Dillford společně žijí lidé, upíři a zombie ve vzájemné harmonii a tak trochu i respektu. Jasně, vždycky mezi nimi vzniknou nějaké ty rozepře, ale ty se jim vždycky podařilo společným úsilím překonat. Tedy až doteď. Nad městečkem se totiž objeví obrovská mimozemská loď a zástupci těchto tří „ras“ se začnou vzájemně obviňovat, kdo za to může. Nastane chaos, vypukne násilí, což má za následek destrukci města a obyvatel a navíc i mimozemšťané přiloží ruku k dílu a začnou rozsévat zkázu. Tato situace donutí spojit své síly tři teenagery (z každé rasy jednoho), aby zastavili toto běsnění i mimozemšťany a pokusili se znovu nastolit v městečku pořádek…



Český název: Hříčky přírody

Režie: Robbie Pickering
Rok výroby: 2015
Délka: 92 min
Země: USA

Hrají:
Nicholas Braun...(Dag)
Mackenzie Davis...(Petra)
Josh Fadem...(Ned)
Vanessa Hudgens...(Lorelei)
Denis Leary...(Rick Wilson)
...a další


Jde o hodně zvláštní hororovou komedii, ke které jsem přišel „jako slepý k houslím“. Především bych chtěl ocenit zajímavý tvůrčí nápad, jen to celkové zpracování poněkud pokulhávalo. Tedy alespoň v rozporu s mými představami. Z tohoto tématu se dalo vytřískat rozhodně více. Bylo by však potřeba ubrat romantických keců a přidat více akce a gore. Zvláště když masky upírů i zombie byly docela slušně udělané a to samé se dá říci i o speciálních efektech.

Poněkud horší už to bylo s rozpoložením hororových a komediálních prvků, protože co si budeme nalhávat, těch opravdu hororových tu zas až tolik nebylo. Mela v ulicích kdy se lidé – upíři a zombie začali masakrovat, byla tím nejlepším, co tu bylo k vidění. Do té doby šlo totiž spíše o přehlídku romantických blábolů, sexuálních narážek a filozofických keců, což rozhodně není zrovna moje krevní skupina a dost jsem se nudil. Nepotřeboval jsem se dívat na další napodobeninu Twilightu. Zas na druhou stranu se mi líbilo soužití tří odlišných ras, kdy si upíři mohli skočit do obchodu koupit krev, zombíkům stačilo ke štěstí pár konzerv s mozky a lidi byli někde uprostřed.

Ani trio hlavních postav mi nebylo vyloženě nesympatické. Upírka Petra byla docela sexy, chytrá zombie Ned – typický looser, no a člověk Dag pokud zrovna nemluvil o tom kde a kdy se posral, nebo si nestříkl do textilu, si taky nevedl zrovna špatně. To větší problém jsem měl s Vanessou Hudgens. Což o to, pěkná docela je a možná i dobře zpívá, ale jako herečka v mých očích totálně vyhořela. Ještě že tu měla jen vedlejší roli. Hříčky přírody tak coby film balancují někde mezi šedým průměrem a lehčím podprůměrem. Nic co bych musel vidět někdy znovu. Potenciál to mělo, ale ten zůstal využit tak z poloviny. 

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat