0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 3. 2019

Plane Dead (2007)


Již samotné létání dělá mnoha lidem velké problémy a co teprve ve chvíli, kdy se letadlem začne šířit zombie nákaza…


Let z Los Angeles do Paříže se pro posádku i cestující stane opravdovým peklem ve vzduchu. Doktor Bennett a několik dalších vědců, totiž dokázalo geneticky zmutovat virus podobný malárii a v nákladovém prostoru letadla tajně převážejí takzvaného „Patient Zero“ – první lidský subjekt, na kterém prováděli testy. Ty však mají vedlejší účinky, které nakažené promění v zombie a díky turbulenci a otřesům, se subjekt dostane na svobodu a začne mezi cestujícími i posádkou šířit nákazu…



Režie: Scott Thomas

Rok výroby: 2007
Délka: 94 min
Země: USA
Alternativní název: Flight of the Living Dead: Outbreak on a Plane

Hrají:
David Chisum...(Truman Burrows)
Kristen Kerr...(Megan)
Kevin J. O'Connor...(Frank Strathmore)
Richard Tyson...(Paul Judd)
Derek Webster...(William "Long Shot" Freeman)
Erick Avari...(Dr. Bennett)
...a další


Už jsem viděl dost poblázněných scenáristických nápadů, ale tenhle kupodivu nebyl vyloženě špatný. Jasně, zombie v letadle jsme tu už měli a ne jednou, ale i tak jsem byl na tento filmeček docela zvědavý. Bohužel to dopadlo podobně jako nejčastěji porovnávaný film (Hadi v letadle) – tedy nepříliš dobře. Největší vadou na kráse bylo zbytečné natahování děje o haldu nudných dialogů a potom nepříliš přesvědčivé speciální efekty a triky.

Nicméně příznivci tohoto subžánru si přijdou na své alespoň jakžtakž slušnými maskami nakažených. Navíc se tu objeví i několik humorných momentů a vtipných hlášek (přirovnání), takže jsem se u toho i párkrát slušně nasmál. A ani herecké obsazení nebylo vůbec špatné. Však se tu taky objevilo několik známějších tváří, které se za své výkony stydět rozhodně nemusely (Avari, Kristen Kerr, Richard Tyson, nebo kapitán letadla Raymond J. Barry).

O dost horší už to však bylo se samotnou logikou. Ta tady dostávala opravdu na frak a nejednou dostala doslova tvrdé direkty nejen zprava ale i zleva. Je mi jasné, že u podobných béčkových (nebo spíš už céčkových) záležitostí se na to musí pohlížet s nadhledem, to letadlo by se po tom všem doslova muselo rozpadnout ve vzduchu a zásobníky s nekonečnou municí vyloženě nesnáším. Akční prostřední pasáž se mi však líbila, stejně jako ta „katapultovaná“ zombie a zničení stíhačky. Opravdu dobré podívané tu sice bylo poskromnu, ale viděl jsem už mnohem horší zombie filmy. 

Hodnocení:
40%



Žádné komentáře:

Okomentovat