0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 3. 2019

Megalodon (2018)


Americké námořnictvo, ruská ponorka a obrovský Megalodon. To vše pod taktovkou chlapců od Asylum…


Posádka ruské ponorky pod vedením bezcitného kapitána Ivanova plní tajnou špionážní misi. Její náplní je na dně Tichého oceánu najít podmořské kabely a umístit tam „štěnici“. Během vrtání však dojde k nečekané komplikaci a podmořským otřesům. Ty nejen upozorní nedaleko operující americkou válečnou loď, ale zároveň vysvobodí i prehistorické monstrum. Gigantický Megalodon vyřadí ruskou ponorku z provozu a svou pozornost obrátí na Američany. Ti o jeho existenci prozatím nemají ani tušení, ale vyšlou na průzkum záchranou miniponorku, která se následně stane rovněž terčem predátora. Následný boj o přežití se neodehraje jen v hlubinách, ale i na hladině, protože ani Rusové ještě neřekli poslední slovo…



Režie: James Thomas

Rok výroby: 2018
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Dominic Pace…(kapitán Streeper)
Caroline Harris…(Lynch)
Ego Mikitas…(kapitán Ivanov)
Aimee Stolte…(Yana Popov)
Michael Madsen…(admirál King)
...a další


Už samotná zápletka ve mně nevzbuzovala příliš důvěry a co teprve spojení Asylum a Syfy. Takže je asi všem jasné, že na nás čeká jen další céčková podívaná, balancující na samotné hranici odpadu. Televizní film coby odpověď na americko-čínský kousek MEG: Monstrum z hlubin (2018) s Jasonem Stathamem v hlavní roli se opravdu moc nepovedl. Tady sice figurovalo ani docela známé jméno (Michael Madsen), ale ti co jeho kariéru sledují trochu bedlivěji, ví, že poslední roky se převážně objevuje v podobných paskvilech a své nejlepší role už má dávno za sebou.

K mému velkému překvapení tu však Madsen i samotný Megalodon hráli spíše druhořadou roli. Zatímco ten první tu a tam prohodil nějaký ten trapný dialog (a povětšinu času byl zavřený v kajutě), obrovský predátor se na scéně mockrát neobjevil. Jeho digitální zpracování nebylo vyloženě katastrofální, to však neznamená – že by to byla nějaká pastva pro oči. Prostě klasický asylácký podprůměr. Většina zápletky se však točila okolo americko – ruského hrdinství, debilních dialogů, vlastenectví a vzájemné nevraživosti. Která začne každému záhy lézt neskutečně na nervy. Takže rovnou zapomeňte na nervy drásající souboje s Megalodonem, důmyslné pokusy jak ho zabít (přece jenom byste je čekali, když už máte po ruce válečnou loď – a s nejlepším nápadem přijde kuchař), nějakou solidní akci. Spíš je to přehlídka chabého scénáře a podprůměrných hereckých výkonů.

V mých očích jde o jeden z nejslabších filmů roku 2018. Nenašel jsem na něm skoro žádná pozitiva. Úplná žumpa to není, ale všichni v ní byli ponořeni až po pás. Megalodon se za celou dobu zmohl asi na tři-čtyři útoky, což je sakra málo. James Thomas by měl režisérské řemeslo pověsit na hřebík a jít raději kopat kanály. Co film to „perla“…


Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat