0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 3. 2019

Avalanche Sharks (2014)


Zimní středisko a přilehlé sjezdovky se záhy promění v krvavá jatka…


Malé horské městečko, jehož součástí je i lyžařské středisko, se chystá na nával turistů a nadšenců zimních sportů, ostatně jako každý rok. Vše vypadá skvěle, podmínky pro lyžování, sjezdovky, nadržená omladina i zamilované starší páry, ovšem letos nastanou nečekané problémy. Narušením posvátných indiánských totemů, se totiž uvolní prastará síla, která se zhmotní v podobě hladových a hlavně pomstychtivých žraločích duchů a zdejší sníh se záhy zbrodí krví…



Režie: Scott Wheeler

Rok výroby: 2014
Délka: 82 min
Země: Kanada

Hrají:
Alexander Mendeluk...(Wade)
Kate Nauta...(Diana)
Kelle Cantwell...(Madison)
Eric Scott Woods...(Dale)
Richard Gleason...(šerif)
...a další



Co se žraločí tématiky týče, viděl jsem už díky šíleným scénáristickým nápadům snad už opravdu ledasco. Žraloky ve vesmíru, písku, bažinách, žraločí tornáda, chodící žraloky, zombie žraloky, vícehlavé žraloky, žraloky zkřížené s jinými živočišnými druhy a samozřejmě i žraloky ve sněhu a ledu. Takže mně podobná zápletka moc nešokovala. Ujeté a bizarní nápady mě však čímsi magicky přitahují, ačkoliv pořád brblám nad stupiditou jejich tvůrců, stejně se na ně dívám pořád znovu a znovu. Já už se prostě asi nikdy nezměním.

Tentokrát v tom nemělo prsty ani Asylum ani Nu Image a svým způsobem ani Syfy. Což mnohé nejspíš překvapí, ale i Kanaďané dokázali vyprodukovat už spoustu neskutečných céčkových braků. V tomto případě se mi nejvíce líbila samotná příroda (ta byla vskutku pěkná) a pak samozřejmě zástup pohledných dam. Asi nikoho nepřekvapí, že některé z nich se objevily v erotických soft filmech, ale našlo se tu i několik známějších „normálních“ hereček. Problémem však byl samotný scénář – ten byl natolik naivní a špatný, že většina dialogů vám poleze neskutečně na nervy, stejně jako většina postav.

Samotní žraloci – nebo spíš pěkně naštvaní duchové se však docela činili. Mrtvých tu bylo dost, krve a laciného gore taky, ovšem některé scény vypadaly docela dobře. Což je taky důvod, proč tento film neodstřelím rovnou do céčkové žumpy. Avalanche Sharks balancoval někde na hraně, ale vyložená katastrofa se nekonala. Několik úsměvných momentů i vtipných hlášek se tu najde a navíc to netrvá ani moc dlouho.

V tomto filmu se měla objevit v jedné z hlavních rolí i  Brooke Hogan, ale na place s ní byli jen samé problémy a tak dostala záhy padáka. Postavu Diany tak nakonec dostala Kate Nauta. Ono to bylo stejně: „prašť, jak uhoď“, člověk si nevybere!. Céčkový klenot tohle rozhodně není, ale dá se na to podívat…

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat