0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 2. 2019

Empire of the Sharks (2017)


Kdo ovládá žraloky, ovládá celý svět. Ovšem jen do doby, kdy se to přestane ostatním líbit…


Žraločí alfa samice byla poražena, planeta Země však i tak zůstala téměř neobývatelná. Téměř 98% pevniny je však vlivem globálního oteplování a tání ledovců pod vodou a zbytek lidstva přežívá jen na uměle vytvořených plošinách (z nichž některé se dají jen stěží označit za města či osady). Voda je nedostatkovým zbožím a toho se rozhodl využít samozvaný vládce oceánu Ian Fien a jeho pomocník Mason Scrim. Ti od lidí vybírají desátky, zotročují je a z těch neposlušných se stává krmení pro žraloky, které za pomoci čipů a podivného zařízení dokáže ovládat. Najdou se však i tací, jenž se mu dokáží postavit. Jedním z nich je i mladík Timor, který hodlá z jeho spárů vysvobodit mladou dívku Willow, jenž má ve svém držení mocný amulet. S jeho pomocí by se dokázali zbavit Fiena a možná i samotných žraloků…



Český název: Žraločí impérium

Režie: Mark Atkins
Rok výroby: 2017
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Ashley de Lange...(Willow)
Jack Armstrong...(Timor)
John Savage...(Ian Fien)
Jonathan Pienaar...(Mason Scrim)
Thandi Sebe...(Sion)
Brandon Auret...(Barrick)
...a další


Není to zas tak dlouho, co jsem viděl céčkový brak Boj o pevninu a tento film je jeho volným pokračováním. Zase zvítězily mé „sadomasochistické“ choutky a tak jsem si samozřejmě nenechal ujít ani další žraločí pecku od společnosti Asylum. I když je pravda, že v tomto případě nehráli žraloci zas až tak podstatnou roli, jako v prvním díle. Tyhle levné variace na Vodní svět však neměly šanci na výrazný úspěch a to nejen díky velmi chabým speciálním efektům, ale i slabému hereckému obsazení.

To však neznamená, že by to byla vyložená katastrofa. V tomto případě to mělo alespoň trošku smysluplný příběh, ve kterém jsem si asi nejvíce vychutnal pasáž, v níž Timor hledá parťáky pro svou šílenou misi v zaplivaném ostrovním pajzlu. Byla jen velká škoda, že většina z nich nedostala větší prostor, protože charakteristiky některých postav byly vcelku zajímavé. Přesto dokázaly vykouzlit několik úsměvných momentů a hlášek, díky kterým jsem se částečně i pobavil.

O dost horší už to bylo se samotnými žraloky. CGI efekty jsou kapitolou sami o sobě. Rozmazané šmouhy vyskakující s vody, cákance krve, které se na místě objeví až pár sekund poté, co tělo odletí, neustále se opakující scény – inu na to jsem si už u Asylum za ty roky zvykl. Naštěstí tu byli i lidské souboje a hlavně dva záporáci, kteří se rovněž docela činili. V neposlední řadě bych chtěl jen poznamenat, že mezi obsazenými herci/herečkami si zřejmě našel režisér Atkins své oblíbence, protože někteří z nich se objevili i v dalším jeho propadáku – novějším 6-Headed Shark Attack. Jediné co mě zamrzelo trochu více, bylo to, že hrdina prvního dílu Dillon Barrick (herec Brandon Auret) se tu objevil jen asi ve dvou – třech záběrech.

Žraločí impérium tak sice nikdy nebude patřit mezi dobré filmy, ale líbilo se mi na tom hlavně to, že nešlo jen o další tuctovou asyláckou výrobu – tentokrát přišli i s vcelku slušným (leč) i tak podprůměrným příběhem.


Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat