0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 2. 2019

5 Headed Shark Attack (2017)


Více hlav, větší hlad a další ptákovina od Asylum…  


Portoriko: Majitel tamního mořského akvária, dostane šílený nápad. U pobřeží se totiž vyskytlo několik útoků na člověka, které má mít na svědomí ojedinělý exemplář – pětihlavý žralok, jenž byl zachycen na fotoaparát jedné ze svých obětí. Chtěl by ho získat za každou cenu do „své sbírky“ a tak přikáže doktorce Angie a skupině stážistů, aby tohoto tvora chytli. To samozřejmě nevyjde a vše skončí tragédií. Marshall se však nevzdává a najme lovce/rybáře Reda, aby se společně s Angie a zbytkem stážistů vydal nebezpečného žraloka chytit a on tak shrábl tučný balík peněz. Pětihlavý žralok je však nejen nesmírně hladový, ale i mazaný a tamní vody se brzy zbarví do ruda…



Český název: Útok pětihlavého žraloka

Režie: Nico De Leon
Rok výroby: 2017
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Nikki Howard...(Dr. Angie Yost)
Chris Bruno...(Red)
Jeffrey Holsman...(Thaddeus Marshall)
Lindsay Sawyer...(Cait)
Nicholas Nene...(Sterling)
...a další


Doba kdy jsem ujížděl na céčkové a hlavně brakové tvorbě společnosti Asylum a jí podobné je už pomalu pryč. Líbili se mi ty ujeté scénáristické zápletky, bitvy gigantických a různě zmutovaných monster, ale postupem času jsem se toho jaksi „přejedl“. A hlavně již nehodlám nadhodnocovat filmy, které si to ani nezaslouží. Jasně, díváte-li se na podobné kousky, musíte počítat s debilním scénářem, lacinými efekty i hereckým obsazením, kdy se tu a tam mezi nimi objeví i nějaká ta pomalu vyhasínající hvězda (známá tvář). Pokud na to nehodláte přistoupit, raději se na podobné srajdy ani nedívejte!

Nejen Sharknado se dočkalo několika pokračování, ale po dvou a tříhlavém žralokovi tu tentokrát máme rovnou pětihlavého. Ne nebojte se, na čtyřhlavého tvůrci nezapomněli. ON totiž zdejší krasavec nejprve brázdí vody Karibiku se čtyřmi hlavami, ale zhruba v půlce nám poodhalí i tu pátou (no hádejte kde jí má…). Zápletka se drží již tolikrát obehraného tématu…v oblasti se ztrácí lidi, policie a pobřežní stráž jsou bezradní, máme tu chamtivého chlapíka (tentokrát to není starosta ale ředitel mořského akvária), právě probíhá turistická sezona a tak by bylo dobré vše ututlat, žralok je chytřejší než lidi i sonary, opět se tu opakuje množství záběrů a samozřejmě nesmí chybět ani stáhnutí vrtulníku pod vodu…Prostě vše, co jsme měli šanci vidět již někde jinde. 

Takže nějaká zajímavá pointa nebo zábavné momenty tu moc nehrozí. Dialogy jsou otřesné, děvčata pohledné ale žádná se neodhalí, postavy i žralok se chovají nereálně, inu další klasická asylácká podívaná. Na rozdíl od předešlých dílů se jim však alespoň místy podařilo vytvořit jakžtakž snesitelnou atmosféru (asi ve dvou případech). A jak vidno tato série asi hned tak neskončí, protože už se na nás řítí další vícehlavé monstrum z hlubin…

5 Headed Shark Attack tak snad dokáže potěšit milovníky této brakové podívané, ale pokud se vám výrobky společnosti Asylum příčí, raději tento film obeplavte velkým obloukem. Nicméně se mi to líbilo o fous více, než předchozí dva díly.


Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat