0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 9. 2020

Contracted: Phase II (2015)

Nechráněný sex může mít občas opravdu nedozírné následky. Zvláště když se místo pohlavní choroby nakazíte agresivním virem!

Samantha nakonec prohrála marný boj se svou proměnou, ztratila zbytky své lidskosti a její transformace v „zombie“ byla dotažena do smutného konce. Teď je na řadě Riley, kterému se pohledná lesbička vždycky líbila a po nehutné intimní chvilce, byl neznámým a agresivním virusem nakažen i on. Jeho tělo začíná pociťovat známky proměny a tak zbytek času, který mu zbývá, hodlá věnovat pátrání po tajemném muži, který Samanthu nakazil. Ten je totiž viditelně vůči němu imunní a navíc hodlá vědomě dalším šířením rozpoutat opravdovou apokalypsu. Riley si však neuvědomuje, že díky němu jsou v obrovském nebezpečí i jeho nejbližší, které tolik miluje…



Režie: Josh Forbes

Rok výroby: 2015

Délka: 78 min

Země: USA

 

Hrají:

Matt Mercer...(Riley)

Marianna Palka...(Crystal Young)

Morgan Peter Brown...(BJ)

Anna Lore...(Harper)

Najarra Townsend...(Samantha)

...a další


Existuje celá řada filmů, jejichž pokračování jsou mnohdy lepší, než samotný originál. Je však i spousta těch, jenž raději nikdy neměli být natočené. Tento kousek zůstává někde uprostřed, ale i tak si troufám tvrdit, že jde spíše o zbytečný sequel. Ani první Contracted totiž nepatřil mezi zrovna okouzlující filmy, přesto si mou pozornost nakonec vysloužil. Mohla za to hlavně docela sympatická hlavní hrdinka v podání Najarry Townsend, která odvedla slušný herecký výkon a místy jsem se dočkal i zajímavé atmosféry + humusáckého finálního sexu.

 

Dvojka však už tak dobrá nebyla. Nový režisér chtěl hlavně přidat na akčnosti, čímž však právě trpělo budování pochmurné atmosféry. Navíc podruhé už tak nezaujala ani postupná proměna nakažených. Vše podstatné bylo viděno minule (vypadávání zubů, zvracení, červíci, krvavé oči…). No i tady však nakonec došlo na gore (vydloubnuté oko, řezání kobercovým nožíkem do těla, kousání do krku, babča a těhotná sestra…), ovšem dost podstatná délka filmu se věnovala pátrání a poodhalování tajemného chlápka, který tohle všechno měl na svědomí a popravdě BJ moc sympatií nepobral. Stejně jako nám nebylo vysvětleno dost podstatných informací ohledně viru.

 

Phase II nám tak sice rovněž nabídla několik nechutnějších scén a počet mrtvých taky nebyl zrovna zanedbatelný, ale mně samotnému se více líbila jistá forma „intimity“ jedničky. Jelikož jsem první díl ohodnotil průměrnou známkou, tady musím jít trochu dolů.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat