0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 9. 2020

Thanatomorphose (2012)

Pojďme sledovat jak se doslova „hnije zaživa“…

Mladá umělkyně Laura neprožívá zrovna nejšťastnější období. Sochařka nejen ztratila chuť do své práce, ale ve svém bytě žije s tyranským přítelem a jak sama říká, doslova cítí „jak uvnitř hnije zaživa“. Kdyby jen tušila, že není daleko od pravdy. Jednoho dne se probudí s podivnými podlitinami a její tělo začne postupně procházet děsivou proměnou. Skutečně to vypadá, že se její tělo pomalu rozkládá a navíc to v ní probouzí zvrácené sexuální choutky…


Režie: Éric Falardeau

Rok výroby: 2012

Délka: 100 min

Země: Kanada

 

Hrají:

Kayden Rose...(Laura)

Davyd Tousignant...(Antoine)

Émile Beaudry...(Julian)

...a další


Úchylné, bizarní a morbidní kousky – to jsou filmy přesně podle mého gusta. Tento kanadský počin samozřejmě nesměl chybět v mé sbírce, zvláště když jsem o něm slyšel nejrůznější zvěsti. Skutečně to není nic pro slabé nátury, mnohým se může zvedat z obsahu žaludek, no prostě laskomina jen pro otrlé. Má to však jedno ale a tím je místy až zbytečné natahování celkové délky, zvláště když to celé nemá vlastně řádně ucelený příběh, ale jde spíše „jen“ o postupné hnití a rozkládání ženského těla.

 

Ono se celkově v tomto filmu ani moc nemluví, za to nahoty, humusu, zvracení a fekálií tu je opravdu požehnaně. Má-li někdo nekrofilní choutky, tak ten tu je na správné adrese. Škoda jen, že hlavní hrdinka nebyla nějak extra atraktivní, ale tak to je otázka vkusu. Její postupná proměna dosáhne zhruba v polovině extrémní parametry, takže ono už to potom bylo stejně úplně jedno. Rozkládající se ženská, pokrytá krví, zvratky, výkaly – no obrázek si udělejte sami. Tvůrčí zvrácená představivost byla pozoruhodná, jen byla velká škoda, že se ke konci nechal strhnout a ty vraždy už tu byly jaksi navíc a ne moc dobře provedené.

 

Na Kanaďany je to však opravdu pozoruhodný počin, který však ocení jen specifická skupina diváků. Pro ostatní to bude jen těžko stravitelný humus. Nicméně já nakonec odcházím docela spokojený. Nebylo to úplné terno, ale ani totální blbost. Prostě bizarre jak má být.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat