0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 9. 2020

Aux yeux des vivants (2014)

Z tohoto průseru se trojice záškoláků jen tak lehce nevylíže…!

Z tohoto průseru se trojice záškoláků jen tak lehce nevylíže…!


Trojice výrostků patří mezi svými vrstevníky k pěkným grázlíkům, kteří mají problém nejen se svým chováním, ale i absencemi ve škole a lumpárnami v okolí. Prázdniny se blíží a tak se rozhodnou, že si opět zkrátí vyučování a utečou ze školy. Jejich kroky je tentokrát dovedou až k dávno opuštěnému pozemku, kde dnes už stojí jen ruiny kdysi celkem úspěšného filmového studia Blackwood. Zde se Victor, Tom a Dan stanou svědky, jak podivný muž v masce klauna táhne do sklepení jedné z budov spoutanou ženu. Přemůžou svůj strach a rozhodnou se vydat na průzkum, ale jsou odhaleni a jen tak tak se jim podaří utéct. Policie jim však jejich historku nevěří (jde přece o známé firmy a jejich průšvihy jsou jim známé). Ještě téhož večera však jejich domy navštíví nebezpečný a šílený host, který nemá žádné zábrany a rozpoutá doslova krvavý masakr…


Režie: Alexandre Bustillo, Julien Maury

Rok výroby: 2014

Délka: 90 min

Země: Francie

Alternativní název: Among the Living

 

Hrají:

Théo Fernandez...(Victor)

Zacharie Chasseriaud...(Tom)

Damien Ferdel...(Dan)

Anne Marivin...(Julia)

Fabien Jegoudez...(Klarence)

Francis Renaud...(Isaac Faucheur)

...a další


Režisérské duo Bustillo a Maury mě dokázalo okouzlit svým filmem Uvnitř (À l'intérieur) a ani jejich Leatherface nebyl vyloženě špatný, takže jsem samozřejmě předpokládat, že i tentokrát neodejdu zklamaný. No je ovšem pravdou, že se ve mně při sledování tohoto kousku dost mísili pocity a bohužel musím říci, že jde o dosti průměrnou záležitost, která promarnila svůj potenciál. Navíc to nebylo ani tak brutální, jak bych od této dvojice očekával a popravdě já jsem hodně háklivý na fakt, když se většina vražd odehraje mimo záběr kamery.

 

Přitom začátek filmu příjemně navnadil a považuji ho za vůbec nejlepší na celém filmu. Trojice výrostků si sice mé plné sympatie nezískala, ale tak nějak jsem je svým způsobem i litoval, do jakého průseru se následně dostali. Nahý magor v klaunské masce totiž dokázal následně vykouzlit několik brutálnějších momentů, u kterých jsem si i párkrát zachrochtal blahem. Jen ta jeho „GPSka“ a rychlé nalezení domů všech tří chlapců mi nějak nešla na rozum, stejně jako jeho ultra rychlé pohyby. Podobných nelogických kiksů tu však byla celá řada. A strašně mě štvalo, že se vetší scén (mordů) odehraje mimo záběr kamer – to už se ale opakuju.

 

Kdo si ale počká, ten se nakonec i nějakého toho gore dočká, stejně jako začala houstnout samotná atmosféra. Konečně jeho tvůrci dostáli své reputaci a hororoví nadšeni si přijdou na své. Nebylo však už příliš pozdě? No průměrnou kvalitu dokázali zachránit, ale mohlo to být daleko lepší.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat