0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 9. 2020

Adam Chaplin (2011)

 

Italská bizarnost určená jen pro specifickou skupinu diváků a milovníky laciných splatterů…

Před časem mu brutálně zabili (upálili) jeho milovanou ženu, od té chvíle Adam netouží po ničem jiném, než se pomstít a to co možná nejkrutějším způsobem. Kráčí městem, zanechávající za sebou hromadu znetvořených těl, zlomených či urvaných končetin a ulice zbrocené krví. Upsal svou duši démonickým silám, které mu propůjčily nadlidskou sílu v jeho nelítostné touze po odplatě. Jeho zmutovaný protivník je však stejně krutý a nelítostný a pro jeho likvidaci je ochoten udělat doslova cokoliv…



Režie: Emanuele De Santi, Giulio De Santi

Rok výroby: 2011

Délka: 84 min

Země: Itálie / USA

 

Hrají:

Emanuele De Santi...(Adam Chaplin)

Christian Riva...(Denny Richards)

Wilmar Zimosa...(Mike Carrera)

Valeria Sannino...(Emily)

Giulio De Santi...(Derek)

...a další



Tento poloamatérský splatter je určen jen pro specifickou skupinu diváků, milovníky brutální, špinavé a hlavně bizarní podívané – takže se ani moc nedivím, že většina lidí dá od něj ruce pryč, nebo jej bude považovat za nehorázný kýč. Já si však v podobných filmech doslova libuju, takže jsem si samozřejmě vychutnal i tento kousek. Scénář samotný je potřeba hodit za hlavu, moc o něm nepřemýšlet (moc valnou kvalitu totiž příběh vskutku nemá) a užít si bizarní podívanou plnými doušky.

 

Litry prolité umělé krve, přehršel digitálních efektů, amatérské gore, hromada morbidních situací či postav – to je hlavní doména tohoto filmu. Fiktivní svět, vlastní pravidla, spousta podivných individuí, mutantů, trhání končetin, rozbíjení a rozdupávání obličejů – jo chrochtal jsem blahem. Ta vata okolo a pokus vsunout do všeho toho marasmu i rádoby „srdceryvný příběh“ – to už tu bylo jaksi navíc a dost zbytečné, zvlášť když to neměli tvůrci zrovna moc promakané, ale to už je věc druhá.

 

Šílené a úchylné to ale bylo dost. Je však pravdou, že by se tu našla i spousta negativních prvků. Dokážu pochopit, že tomu někdo rovnou vlepí odpad, jiný dá 100%, no a já zůstávám někde uprostřed. Pobavil jsem se u toho, ale našel bych tu i věci, které se mi moc nelíbily. Beru to však jako takové zpestření a určitě nelituji, že jsem tuto italskou bizarnost viděl.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat