0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 9. 2020

Stalled (2013)

Zůstat uvězněný v kabince na dámských toaletách, zrovna když vypukne zombie apokalypsa, to vážně nechcete!

Štědrý den klepe na dveře a tak se pracovníci jedné firmy rozhodnou, že si udělají v kancelářské budově divoký vánoční večírek. Mladý údržbář W. C. má však jiné plány, protože je to jeho poslední den v práci. Jenomže je nucen se schovat v kabince na dámské toaletě a stane se tak nechtěně svědkem počátku zombie apokalypsy. Uvězněn v malém prostoru musí bojovat o holé přežití i zachování zbytku zdravého rozumu…



Režie: Christian James

Rok výroby: 2013

Délka: 84 min

Země: Velká Británie

 

Hrají:

Dan Palmer...(W.C)

Antonia Bernath...(Heather)

Tamaryn Payne...(Evie)

Mark Holden...(Jeff)

Victoria Broom...(Holly)

...a další


Máte-li rádi levné zombie kousky, říznuté černou komedií a suchým britským humorem, jste tady možná na správné adrese. No jen možná, protože tento kousek patří bohužel k těm horším, které jsem měl možnost vidět. Po docela slušném rozjezdu, ve kterém nám tvůrci nabídnou několik srandovních hlášek, i zábavných situací okořeněných o černý humor to totiž začalo sklouzávat spíše k nudné konverzačce. A já mám u podobně laděných filmů rád spíše akci a absurditu, než utrápené kecání.

 

Hlavní hrdina totiž vede řadu dialogů s ženskou postavou, která na záchodcích zůstala uvězněná s ním a diváci jsou tak v mnoha pasážích ochuzeni o samotné zombíky, kteří se neustále marně snaží dostat do zamčené kabinky. Navíc ani jejich masky nebyly zrovna moc povedené. Viditelně se rozpočet vypotřeboval hned v krvavém počátku. Což byla zatraceně škoda, protože prvních cca 25 minut bylo opravdu povedených.

 

Scénárista a zároveň i představitel hlavního hrdiny Dan Palmer je evidentně fandou zombie komedií, ale když nemůžeš disponovat potřebným rozpočtem, jsou vaše možnosti značně omezené. Co na tom, když máte dost originálních nápadů, když je potom nemůžete dotáhnout k dokonalosti. Kdyby se tam podstatně méně kecalo a více bojovalo se zombíkama, byl bych ochoten sáhnout i k většímu ohodnocení. Takhle to však vidím bohužel na podprůměr.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat