0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 11. 2017

Resident Evil: Apocalypse (2004)

Raccoon City je zamořeno T-virem a Umbrella Corporation se rozhodne zamést všechny stopy. Proti jejich plánu je však razantně proti nejen hlavní hrdinka Alice, ale i hrstka dalších přeživších…

Alice a Matt jako jediní „přežili“ návrat z Úlu, ale hned záhy byli oba odchyceni pracovníky Umbrella Corporation, kteří s nimi měli další „ďábelské“ plány. Když se následně Alice probudí, je již celé Raccoon City izolováno, protože smrtící T-virus se dostal z podzemního komplexu a začal se nezadržitelně šířit po celém městě. Lidé i zvířata se jeho vlivem začali měnit v agresivní nemrtvé a vedení Umbrelly se rozhodlo zamést všechny stopy. Uzavřelo všechny brány vedoucí z města a uvnitř zůstali kromě nemrtvých i nenakažení lidé, policisté a speciální jednotky S.T.A.R.S. Jejich počet se začal rapidně snižovat, ale našlo se mezi nimi i několik jedinců, kteří se nehodlali vzdát bez boje. Mezi ně patří i rázná policistka Jill Valentine a člen speciálního komanda Carlos Olivera. Počet nepřátel je však mnohonásobně větší než zásoby jejich munice a navíc jim dochází čas. Umbrella totiž hodlá Raccoon City vymazat z povrchu zemského atomovým výbuchem, který zahladí všechny stopy. Jejich jedinou šancí na přežití je spojení s Alice, která se díky T-viru stala odolnější, rychlejší a nelítostnější, než tomu bylo předtím. Navíc existuje šance, že se jim podaří uniknout z města dříve, než vybuchne bomba. Někde ve městě se totiž nachází Angie - dcera jednoho ze špičkových vědců Umbrelly, která nebyla včas evakuována a její zdrcený otec je ochotný jim pomoci. Jenže v pozadí této operace stojí Major Cain, který to nehodlá dopustit a navíc má v ruce několik trumfů…



Český název: Resident Evil: Apocalypsa
Režie: Alexander Witt
Rok výroby: 2004
Délka: 94 min
Země: Velká Británie / Německo / Francie / Kanada / USA

Hrají:
Milla Jovovich...(Alice)
Sienna Guillory...(Jill Valentine)
Oded Fehr...(Carlos Olivera)
Sophie Vavasseur...(Angie Ashford)
Thomas Kretschmann...(Major Cain)
Iain Glen...(Dr. Isaacs)
Mike Epps...(L.J.)
...a další


Tak tady půjdu zřejmě částečně proti proudu, protože dvojka v mých očích nedopadla zas až tak katastrofálně, jak mnozí tvrdí. Už ani jednička nepatří mezi moje nejoblíbenější filmy (na rozdíl od stejnojmenné hry) a považuji za trochu lepší průměrnou akční podívanou. A dvojka se jí v tomto směru přiblížila na dostřel. Změna na režisérském postu mi rovněž vůbec nevadila a Alexander Witt si vedl obdobně jako Paul W.S. Anderson. I on dokázal zplodit průměrnou podívanou, která nám příliš hororové podívané nenabídne, za to se diváci dočkají několika slušných akčních pasáží a doslova kvanta přemrštěných situací. Nudil jsem se však u toho? Ani moc ne a to bylo nejdůležitější – tedy alespoň pro mne.

Navíc se tu kromě Alice, která byla hotovou mašinou na zabíjení i Jill Valentine – postava která mi už tak cizí rozhodně nebyla. Tahle holčina si získala mé sympatie mnohem více, než kterýkoliv její mužský protějšek. Sienna Guillory se své role zhostila docela dobře a byla zdatnou „parťačkou“ Milly Jovovich. O něco v pozadí se držel Oded Fehr, ale ani on tu nebyl jen vyloženě do počtu. Tahle sestavička mi dokázala nabídnout několik velice zdařilých momentů, kvůli kterým rozhodně nelituji, že jsem si tento film pustil. Nemrtvých tu bylo dost, nechyběli ani zmutovaní psi a jako přídavek jsme dostali „výplod“ programu Nemesis (chudák Matt). Fandové hry však budou asi zklamáni jeho zjevem.

Asi nejvíce si to však chlapci posrali samotným závěrem. Ten se mi opravdu nelíbil a začal jsem cítit neblahý pocit, že trojka už bude vážně smrdět velkým průserem. Každému však dle jeho libosti. Pokud bych měl tedy dvojku zhodnotit jako celek, tak je sice o něco slabší než první díl, ale pořád je to průměrná podívaná. Místy se tu dočkáme slušné akce, v určitých pasážích je cítit i zajímavá atmosféra, ovšem dočkáme se i spousty nezáživných a hlavně absolutně přemrštěných scén, bez kterých bych se klidně obešel.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat