0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 11. 2017

Haunting in Connecticut, The (2009)

Domy, které dříve sloužili jako márnice, nejsou zrovna vhodným místem pro váš nový domov! Zvláště máte-li na smrt nemocné dítě, které doslova přitahuje temnou minulost tohoto místa…

Matt trpí rakovinou a je nucen neustále dojíždět se svou matkou do vzdálené nemocnice v Connecticutu, aby se zde podrobil bolestivé léčbě, která viditelně nezabírá a jeho stav se postupně zhoršuje. Rodina se proto rozhodne, že si najdou nový dům blíže k nemocnici a skutečně se jim jeden podaří najít. Vzhledem k jejich nízkému finančnímu rozpočtu si nemohou dovolit žádný přepych, ale nový dům jim plně vyhovuje. Má to však jeden háček. Dům sloužil v minulosti jako márnice, ale to jak se zdá zdrcené rodině moc nevadí. Jenže velmi záhy se ukáže, že nastěhování do tohoto domu byla jejich nejhorší chyba v životě. Temná minulost tohoto místa začne totiž pomalu vyplouvat na povrch. Nejprve je podivnými vidinami postihnut jen nemocný Matt, ale zlověstné přízraky brzy začnou ohrožovat i zbytek jeho rodiny…



Český název: Hrůza v Connecticutu
Režie: Peter Cornwell
Rok výroby: 2009
Délka: 102 min
Země: USA

Hrají:
Kyle Gallner...(Matt Campbell)
Virginia Madsen...(Sara Campbell)
Martin Donovan...(Peter Campbell)
Elias Koteas...(Reverend Popescu)
Amanda Crew...(Wendy)
Erik J. Berg...(Jonah)
John Bluethner...(Ramsey Aickman)
...a další


Další kousek, kterému se docela dlouhou dobu dařilo unikat mé pozornosti. Teprve v poslední době jsem se více zaměřil na horory s převážně duchařskou/nadpřirozenou tématikou a tak přišla konečně řada i na tento film. Do jaké míry se film inspiroval „skutečnými událostmi“ jsem si moc nezjišťoval, ale stačilo si přečíst několik zajímavostí na internetu o případu rodiny Snedekerových a bylo mi to hned jasné. Jde jen o další tuctový film, který se snaží obohatit na údajném neštěstí jiných a jak jinak nesmí chybět ani další „rádoby strašidelný dům“. Na druhou stranu musím přiznat, že jsem tu narazil na několik opravdu povedených momentů/scén, kvůli kterým určitě stojí za to tento film vidět.

Musíte však přistoupit na fakt, že si budete neustále v duchu opakovat, že podobný děj jste už viděli někde jinde…Pokud vám to však nevadí, určitě se u toho alespoň trochu pobavíte. Protože Peter Cornwell přece jenom dokázal vytvořit docela zajímavou atmosféru, která se táhne napříč celým dějem a několikrát se nebál vůbec přitlačit na pilu. Což slabší povahy asi budou těžko rozdýchávat. Většina lekacích scén je sice snadno předvídatelná, ale najde se zde i několik velice vydařených momentů, ve kterých nechybělo ono pověstné napětí. Zvláště pak flashbacky z minulosti stály za to. Záběry z pitevny jsou k nezaplacení.

Co se hereckých výkonů týká, tak ty byli dost průměrné, ale ostatně to byl celý film, takže i po této stránce bude zřejmě převládat spokojenost. Zvláště pokud nejste příliš náročným divákem. Na můj vkus tu však bylo málo nechutností, chtělo to větší dávku strachu i originálnější zápletku. Pokud totiž máte už něco nakoukáno (a to já už mám), asi vás tento film příliš neokouzlí. Jak už jsem však poznamenal, pořád jde o průměrnou záležitost, která určitě stojí alespoň za jedno zhlédnutí.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat