0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 11. 2017

Annabelle: Creation (2017)

Horší útočiště pro dívky ze sirotčince opravdu najít nemohli. Zvláště když se v jejich novém domově nachází prokletá panenka Annabelle…

Manželé Mullinsovi se několik let po tragické smrti své dcery rozhodnou do svého domu opět přinést trochu důvodu k radosti a tak přijmou na svou usedlost řádovou sestru Charlotte a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zvědavost jedné z dívek Janice však odstartuje kolotoč děsivých událostí, které již nikdy neměly opustit místo za zavřenými dveřmi pokoje jejich dcery. Janice totiž objeví podivnou panenku Annabelle, která se stala schránkou pro démonické stvoření a nevědomky se tak stala novým terčem pro temné síly. Všichni obyvatelé domu jsou od té chvíle ve velkém nebezpečí…



Český název: Annabelle 2 : Zrození zla
Režie: David F. Sandberg
Rok výroby: 2017
Délka: 109 min
Země: USA
Alternativní název: Annabelle 2

Hrají:
Talitha Eliana Bateman...(Janice)
Lulu Wilson...(Linda)
Stephanie Sigman...(sestra Charlotte)
Anthony LaPaglia...(Samuel Mullins)
Miranda Otto...(Esther Mullins)
Samara Lee...(Bee)
...a další


Pro splnění své „povinné každoroční kvóty“ pro novinky, jsem se rozhodl sáhnout po tomto filmu. Novinky většinou míjím bez povšimnutí, alespoň co se roku jejich vydání týče a nechávám je ve své sbírce pěkně „uležet“. Na chození do kina nemám čas a ve svém nejbližším okolí ani moc příležitostí a tak svou pozornost většinou zaměřuji na starší kousky. Nicméně jsem do tohoto filmu šel s dosti velkými obavami, protože první díl mě absolutně nezaujal a považuji jej za podprůměrnou záležitost. Dvojka však měla většinou dobré reference a já ji prostě chtěl dát šanci.

Panenka Annabelle však v konfrontaci s Chuckym vypadá jako jeho chudá příbuzná a ani tady jsem se z její strany nedočkal žádného galapředstavení. Nicméně pekelné síly jsou pěkně vyčůrané, stejně jako někteří scénáristé a tak jsem se nakonec spokojil i s jinou formou této „posedlé“ podívané. Atmosféra nám místy nabídne vskutku zajímavou porci napětí, ale většinou se jedná jen, co se formy lekacích scén týče. Jako celek to totiž mělo i tentokrát dost značné rezervy. Sandberg však točit umí, o tom mě už dokázal přesvědčit a i zde mě několikrát dokázal potěšit. Zvláště pak v prostřední části, která byla z mého pohledu asi nejvydařenější.

Přestože hlavním úkolem tohoto filmu mělo být „strašení“, dal bych možná přednost trochu více brutality a hlavně to chtělo si více pohrát se speciálními efekty. Lámaní prstů starého Mullinse bylo až moc okatě gumové a stejně tak mě trápilo větší nevyužití strašáka ve stodole. Herecké výkony všech zúčastněných byli snesitelné, nicméně pořád šlo jen o klasický průměr. Nenašel jsem zde žádného tahouna/tahounku, která by mi nějak výrazněji přirostla k srdci. Annabelle 2 tak sice dopadla o fous lépe než její předchůdkyně, ale i tak jsem přece jenom očekával trochu více.


Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat