0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 4. 2015

In the Spider's Web (2007)


Pokud vás kousne jedovatý pavouk, tak rozhodně nehledejte pomoc u Lance Henriksena!

Skupina amerických turistů se vydává společně se svým průvodcem Brianem prozkoumat indický prales. Během nočního táboření je jedna z žen kousnuta jedovatým pavoukem. Jelikož je to do města daleko, rozhodnou se vyhledat pomoc v blízké domorodé vesnici, ve které žije jejich krajan doktor Lecorpus. Ten se raněné ujme, ale stěžuje si na nedostatek lékařského materiálu a tak se skupina rozdělí. Tři z nich se vydají zpátky do města a Brian společně se Stacey zůstanou u nemocné ženy. Nikdo z nich však nemá ani tušení, že doktor i domorodci skrývají děsivé tajemství, ukryté uvnitř jeskynního chrámu plného pavučin i nebezpečných pavouků. 



Český název: Pavučina hrůzy
Režie: Terry Winsor
Rok výroby: 2007
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Lance Henriksen…(Dr. Lecorpus)
Emma Catherwood…(Gina)
Lisa Livingstone…(Stacey)
Cian Barry…(John)
Sohrab Ardeshir…(seržant Chadhri)
…a další

Těšil jsem se na další béčkový pavoučí horor, ale dostalo se mi opravdu podivné céčkové patlaniny, která až na pár slibných momentů po krk uvízla ve smradlavé žumpě hororového žánru. I tento kousek je součástí Maneater Series. RHI Entertainment společně se Syfy a Terrym Winsorem vsadili vše na jednu kartu a tou se měl stát Lance Henriksen. Bohužel tento kdysi skvělý herec se v poslední době objevuje především v podprůměrných filmech a marně se snaží oprášit svou zašlou slávu. No a ani tímto filmem si jí rozhodně nevylepšil. Přesto patřil k tomu lepšímu, co nám zde bylo nabídnuto. 



Začátek přitom nevypadal zas až tak hrozně. Pokud tedy pominu stupidní chování postav, z nichž mě ani jedna nezaujala natolik, abych jí po zbytek filmu fandil. Ponurý les, obrovské pavučiny, jedovatí pavouci – to všechno se přímo vybízelo k vytvoření zajímavé atmosféry, ale to bychom chtěli hodně. Během krátké chvíle se totiž začnou objevovat (ne)logické kopance jako na běžícím páse, atmosféra i napětí se vytratí do ztracena a divák je nucen sledovat gumové pavoučky na provázku a jeskynní komplex plný umělé pavučiny (leč bez obrovských pavouků). Aby to bylo trošku akčnější, tak scénárista do toho všeho přimíchal ještě domorodce s mačetami a lidské orgány. Jenže tímto zápletka vůbec nedostala nový impulz, ba se v tom tvůrci začali spíše plácat jako ryba na souši a diváci s nimi.


Jeden by si řekl, že na nás režisér alespoň vybalí nějaké to laciné gore, nebo pořádné útoky pavouků, ale ti jakoby po zmocnění jedné z dívek už jen přicmrndávali v pozadí. Místo toho se nám snažili podstrčit pod nos rádoby „napínavou“ honičku v jeskyni, při které jsem málem usnul. To vážně nikdo ze záporných postav neslyšel ono volání? Jak je možné, že se tam každý producíroval jak na Václaváku, aniž by mu skončila mačeta zapíchnutá v zádech? Celkově mě film hodně zklamal. Přece jenom očekávání bylo mnohem větší. Rozhodně bych ocenit více originality a klidně i útoků digitálních pavouků. Jenže to by se toho musel ujmout někdo úplně jiný.


Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat