0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 4. 2015

Grizzly Rage (2007)


David DeCoteau tentokrát vyměnil GAY tématiku za pomstu rozzuřené medvědice, ale o moc lépe to tedy nedopadlo.

Čtveřice teenagerů vyráží na výlet, na kterém si chtěli užít spoustu dobrodružství. To se jim sice následně vyplní, ale zcela odlišným způsobem, než si plánovali. Nedovoleně vjedou do uzavřeného parku, kde během zběsilé jízdy srazí mládě grizzlyho a poškodí svůj vůz. Záhy se na scéně objeví rozzuřená matka, která se rozhodne potrestat smrt svého mláděte. Jeden po druhém okusí její hněv a ostré drápy. 



Český název: Grizzly: Pomsta šelmy
Režie: David DeCoteau
Rok výroby: 2007
Délka: 86 min
Země: Kanada

Hrají:
Kate Todd…(Lauren Findley)
Tyler Hoechlin…(Wes Harding)
Graham Kosakoski…(Sean Stover)
Brody Harms…(Ritch Petroski)



Kanadský televizní horor/thriller si vzal pod svá režisérská křídla David DeCoteau, což již od samotného začátku budilo značné rozpaky. Ti, kteří pozorněji sledují jeho tvorbu, ví, že se poslední dobou zaměřil především na laciné kousky, které rozhodně nepřekypují nějak závratně okouzlujícím scénářem. Ve většině z nich se objevují vyhaslé hvězdy a především dobře stavění mladíci v hedvábných slipech. Zde sice čtyřprocentní ostrouhali, ale kvalita filmu se výměnou gay tématiky s rozzuřeným medvědem rozhodně nezvedla. Za vše může především velmi slabé zpracování a hromada nelogických kopanců.

Jakožto milovník zvířecích hororů jsem se těšil na slušnou grizzly odplatu, gore scény a především propracovanější atmosféru, ale odměnou mi byla podprůměrná podívaná, při které se napětí objevilo jen několikrát (snad omylem) a to ještě na velmi krátkou dobu. Pokud se to tak dá tedy nazvat. Zvláště kameraman by potřeboval pořádně proplesknout přes obě půlky tváře, protože to co předváděl společně se střihačem, se snad nedá označit ani za špatně odvedenou práci. Chaotické záběry, třepající se kamera a hlavně nevyužitý potenciál prostředí – to vše mělo za následek velmi slabou úroveň filmu. Přitom stačilo si více pohrát s atmosférou (lovecká chata se k tomu přímo nabízela), jednotlivé útoky medvěda více propracované (ne opravdu nestačí, že teenageři létají vzduchem) a hlavně byla citelně znát absence lekacích scén. Tvůrci si zřejmě mysleli, že jim divák sežere i s navijákem fakt, že se medvědice přikrade potichu zezadu ke své oběti, nebo jako mávnutím kouzelného proutku zmizí v řídkém porostu, aby se následně objevila hned za (před) prchající obětí. Tohle možná mělo šanci uspět u malých děcek, ale jinak určitě ne.

Grizzly Rage tak po většinu času hlavně nudí. A to doslova. Už jsem si zvykl, že většina nízkorozpočtových filmů doslova překypuje nelogickými prvky, špatnými hereckými výkony i efekty, ale tady měli tvůrci k dispozici 2000000 dolarů. Tak co s nimi sakra dělali? Kam se poděli? Jsem opravdu zklamaný z tohoto filmu a za jediný zajímavý moment bych označit ono lovecké náčiní, které se nalézalo v chatě. Jenže zde bylo jen jako dekorace, což byla obrovská škoda. Rozhodně tento film nedoporučuju. I tento kousek je součástí Maneater Series. 


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat