0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 4. 2015

Class of 1999 II: The Substitute (1994)


Nadešel čas potrestat všechny špatné žáky!

Uběhlo již několik let od krvavého masakru studentů na Kennedy High School, ale hrozba vraždících robo-učitelů stále visí ve vzduchu. Šílený doktor Forrest sice zemřel a jeho vraždící stroje byly zničeny. Jenže jak se zdá, jeden z nich musel „přežít“ a nyní objíždí americké školy, na kterých likviduje nejen problémové žáky, ale i učitelský personál. V patách mu je detektiv Ash, který jej však rozhodně nehodlá zastavit, nýbrž využít ke svým vlastním účelům. 



Český název: Exterminátor 2
Režie: Spiro Razatos
Rok výroby: 1994
Délka: 87 min
Země: USA

Hrají:
Sasha Mitchell…(John Bolen)
Caitlin Dulany…(Jenna McKensie)
Nick Cassavetes…(Emmett Grazer)
Gregory West…(Sanders)
Rick Hill…(G.D. Ash)
…a další



Uběhli sotva čtyři roky od Lesterova školního masakru a už začali někoho svrbět prsty a muselo se natočit pokračování. Jenže režisér Razatos musel zkrátka přijít s něčím novým, protože jen obyčejné okopírování původního filmu by mu úspěch nepřineslo. Bohužel i přes veškerou snahu se mu podařilo vypotit jen hodně průměrný (možná i podprůměrný) film se slabým scénářem a krkolomnými hereckými výkony. Přitom to nemuselo vůbec dopadnout zle. To by však nesměl režisér tolik tlačit na pilu a místo přehnaných akčních scén se více soustředit na budování potřebné atmosféry.

Sasha Mitchell a jeho provařený ksicht si tentokrát nevedl zas až tak špatně, za což ho musím alespoň trochu pochválit, protože od dob seriálu Step by Step to s ním šlo dost z kopce. Tedy hlavně co se atraktivnosti jeho rolí týče. Bohužel to samé už nemůžu říci o ostatních hercích, nebo postavách, které se tu objevily. Snad jen pohledná Caitlin Dulany si zaslouží větší diváckou pozornost, ale to hlavně díky svým ženským přednostem, které se nebála ukázat. A to ještě do kladů a záporů tohoto filmu nepočítám otřesný český dabing. Za který ovšem tvůrci filmu nemůžou.

Je velká škoda, že čím více se blížil závěr filmu, tím začal být scénář kýčovitější. Zatímco první polovina nám ještě nabídne alespoň několik slušných mordů, tak konec filmu začínal smrdět odpadní žumpou. Paintballová vložka a postupné vraždění hráčů nebylo ani humorné, ani dobře natočené. Spíše to nemělo daleko k ochotnickému divadlu a bylo jasně vidět, že scénárista pořádně nevěděl jak to celé ukončit a sám do té žumpy zapadl až po uši. Je mi ovšem hodně líto Sashy a tak tomuto céčku dám se zavřenýma očima průměrné hodnocení, ale jen za tu první polovinu.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat