0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 7. 2014

Aliens vs. Predator: Requiem (2007)


Predátor se vydává po stopách Alienů a nově zrozeného Predaliena. Jejich bitevním polem se stává malé městečko v Coloradu.
Poblíž malého městečka v Coloradu spadne kosmická loď, ze které se vyhrnou malí Vetřelci hledající si tělo hostitele a nová rasa – Predalien, kteří předtím zabili několik Predátorů. Okamžitě začnou napadat místní obyvatele a jejich počet se začne rapidně navyšovat. Místní šerif nemá o jejich existenci zatím ani tušení, ale počet nezvěstných ho donutí přivolat na pomoc národní gardu. Ta je však daleko a tak se hrstka lidí pokusí bojovat s nelítostnými tvory sama. Na Zemi se však vydává i jeden z Predátorů, který hodlá pomstít své mrtvé druhy a zamést všechny stopy. Boj o přežití a krvavá jatka můžou opět začít…



Český název: Vetřelci vs. Predátor 2
Režie: Colin Strause, Greg Strause
Rok výroby: 2007
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Steven Pasquale …(Dallas)
Reiko Aylesworth …(Kelly)
Johnny Lewis …(Ricky)
Kristen Hager             …(Jesse)
John Ortiz …(Morales)
…a další

Bylo jen otázkou času, kdy se bude někdo snažit přiživit na AVP, ale že to budou celé tři roky, jsem opravdu nečekal. Byla velká škoda, že se toho opět nechopil Anderson, ale ani duo Colin Strause, Greg Strause si nevedli špatně (tedy v mých očích). U veřejnosti a kritiků už to tak dobře nedopadlo, protože film si vysloužil dvě nominace na „Zlatých malinách“. Je ovšem pravdou, že tento „díl“ se už veze v poněkud odlišném duchu, nežli všichni jeho předchůdci. Je zde sice vidět několik nových nápadů, ale jinak je to jen přehlídka žánrového klišé a především „kopírování“ již zažitých situací, nelogických prvků a slabých hereckých výkonů. Krvavé to bylo, což o to by nešlo, ale scénář se dost často třepotal na pokraji mizérie. 


AVPR až příliš často nabízel doslova nepřehledné situace, které se odehrávaly v přítmí či skoro úplné tmě a díky tomu nebylo moc dobře rozeznat, cože se v danou chvíli odehrává na obrazovce. Navíc mi přišel i samotný střih celkem divoký, takže i tento faktor snižuje mé celkové hodnocení. Přitom se z toho dalo vytěžit mnohem více. Byl tu nový Predalien, který se tedy rozhodně s nikým nemazlil a já si ho do jisté míry zamiloval. I ostatní Vetřelci se činili, jen co je pravda, tentokrát nezůstal ušetřen vůbec nikdo (ženy, děti), takže krvavá jatka jsem si opravdu vychutnával. Navíc i Predátor nechtěl zůstat pozadu, takže palec nahoru.


Co se ovšem týká hereckého osazenstva, tak to byla vážně bída. Kromě Reiko Aylesworth se mi nelíbil vůbec nikdo. Trošku mě mrzelo, že se toho masakrování nepřátel nezúčastnila trochu víc. Aliens vs Predator – Requiem si ovšem při konečném zúčtování průměrné hodnocení přece jenom zaslouží. Tas až takový průser jak mnozí tvrdí, to nebyl. Jen si tvůrci mohli odpustit ono finální zničení města. V některých momentech to totiž chtělo ubrat na plynu a zvolnit krok.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat