0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

18. 7. 2024

Wolf Town (2011)

Tohle opuštěné městečko patří jim! Vlčí vytí budiž varováním pro nezvané návštěvníky, ale i diváky tohoto zbytečného filmu…

Student Kyle chce udělat dojem na pohlednou Jess, se kterou by rád chodil, jen se jí bojí oslovit. Naplánuje tedy výlet do opuštěného městečka duchů, který kdysi zlatokopové nazvali Ráj, než se po nich doslova slehla zem. Společně se svým kamarádem Benem vyzvednou Jess, avšak k jejich překvapení ta sebou bere i svého přítele Roba. Zklamání záhy vystřídá boj o holé přežití, protože toto místo je pod nadvládou vlčí smečky, která nestrpí nikoho na svém teritoriu…



Český název: Město vlků

Režie: Roel Reiné

Rok výroby: 2011

Délka: 90 min

Země: USA

 

Hrají:

Levi Fiehler...(Kyle)

Alicia Ziegler...(Jess)

Josh Kelly...(Rob)

Max Adler...(Ben)

...a další


Samotný námět tohoto filmu nevypadal vůbec špatně, jenomže to by se jej musel chopit někdo úplně jiný. Režisér Roel Reiné nikdy zřejmě nebude patřit mezi moje oblíbené tvůrce, protože šlo již o mé čtvrté setkání s jeho tvorbou a všechny jeho filmy mají podprůměrnou úroveň a nějak zvlášť mě neokouzlili. A ani tady tomu nebylo jinak. Nízké hodnocení napříč internetem je zcela po právu a mělo by být pro všechny jasným a zřetelným varováním. Mrzký rozpočet se zde projevil na plné čáře a nenašel jsem tu skoro vůbec nic, za co bych mohl alespoň trochu někoho nebo něco pochválit.

 

Asi jediný prvek, který se mi alespoň trochu líbil, bylo prostředí, kde se natáčelo. I když i těch pár polorozpadlých budov za moc nestálo. Opuštěný důl zůstal zcela nevyužit, sledujeme jen pobíhání (přebíhání) z jedné budovy do druhé, nesmí chybět ani nelogické chování nesympatických postav ale i samotných „vlků“, jejichž potenciál zůstal zcela nevyužit. Po hororové stránce tu chybí přítomnost (ne)záživné atmosféry, útoky se většinou odehrají mimo záběr kamer – o jejíž kvalitě se taky nedá moc mluvit.

 

Chaotický střih, rozmazaný obraz, absence gore a pořádné porce násilí – jen jsem zavzpomínal na takovou Pustinu, Krutou rasu, nebo třeba Cujo, kde zvířecí protivníci dokázali vzbudit hrůzu a respekt. Zdejší „vlci“ se moc nepředvedli a celkově tento film působil hodně nezáživně a s klidným srdcem ho označím za zbytečnou ztrátu času. Takže mi nezbývá nic jiného, než odškrtnout další položku ve své filmotéce a „jít zas o film dál…“.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat