0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

19. 7. 2024

Devil On The Mountain (2006)

Bankovní lupiči na útěku, ochránci zákona, vnadná rukojmí a Lance Henriksen stanou tváří tvář místní legendě…

Skupina ozbrojených zlodějů pod vedením Travise provede bankovní loupež a na útěku zastřelí policistu. V patách jim je místní šerif a jeho zástupci. Dojde k nehodě a tak jsou nuceni vzít jako rukojmí mladou ženu Erin a dál prchají lesem. Nemají však ani tušení, že se dostali do teritoria sněžného muže, který sestoupil z nedalekých arizonských hor. Dojde k vzájemné konfrontaci a přeživší policisté i zloději jsou nuceni začít spolupracovat, pokud chtějí přežít. Na scéně se však objevuje ještě někdo další – Chase Jackson, muž se smutnou minulostí a toužící po spravedlnosti…



Český název: Stopy zla

Režie: Steven R. Monroe

Rok výroby: 2006

Délka: 90 min

Země: USA

Alternativní název: Sasquatch Mountain

 

Hrají:

Cerina Vincent...(Erin Price)

Michael Worth...(Vin Stewart)

Lance Henriksen...(Chase Jackson)

Craig Wasson...(Travis Cralle)

Karen Kim...(Kayla Keller)

Raffaello Degruttola...(Wade Clay)

Rance Howard...(Harris Zeff)

...a další


Lance Henriksen má svou zářivou kariéru a nejlepší role již dávno za sebou a poslední roky se objevoval jen v béčkových a céčkových filmech, které za moc nestáli. A tento film je toho bohužel (ne)zdárným příkladem. Kupodivu však právě on byl jedním z mála pozitiv, na které jsem tu narazil. Jako celek totiž tento kousek za moc nestál, to je potřeba zmínit hned v úvodu. Chvílemi jsem vlastně nevěděl, jestli tvůrci měli v plánu natočit seriózní film, nebo šlo jen o jakousi parodii na sněžného muže.

 

Scénář totiž moc kvalit nepobral. Dočkáme se zde celé řady trapných dialogů a situací, které moc smyslu nepobrali – postavy se chovají nelogicky, pobíhají sem a tam, aby se během následujících scén objevily zase úplně jinde, než stály před několika sekundami – vedly mezi sebou nezáživné a zmatené dialogy, atmosféra až na pár záblesků taky stála doslova za hovno a co se kvality kamery nebo střihu týče, tak to byla rovněž jedna velká katastrofa. Charakteristika jednotlivých postav nezajímavá a výstřih Ceriny Vincent je asi tak to jediné, čím dokáže zaujmout, protože i ona moc dobrý výkon nepředvedla.

 

Umře tady docela dost postav, ale i v tomto případě se většina důležitého odehraje mimo záběr kamery, navíc je všechno hrozně chaotické, nepřehledné a nikterak atraktivní. Sem tam se někdo proletí vzduchem, jindy zase uslyšíme jen řev a krev na zemi – no a samotná kreatura taky za moc nestála. Detailněji ji raději ani moc neuvidíme. Až v samotném závěru a i tady vám po tváři prolétne spíše posměšný úšklebek, než abyste mohli pochválit práci maskérů.  Prostě jen další laciná podprůměrná podívaná balancující na samotné hranici filmového odpadu.


Hodnocení:

20%

Žádné komentáře:

Okomentovat