0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

19. 7. 2024

Boggy Creek (2010)

Kdopak to zabíjí muže a unáší ženy v bažinaté oblasti Boggy Creek…?

Jennifer se jen těžce vzpamatovává z nedávné smrti svého otce a tak se rozhodne vzít svou kamarádku Mayau do otcovy chaty v bažinaté texaské oblasti Boggy Creek, kde trávila část svého dětství a pročistila si hlavu. To však netuší, že ta za jejími zády pozvala i svého přítele a dva další kamarády, kteří si chtějí pořádně užít pár dní v odlehlé oblasti a na její situaci neberou moc velký ohled. Počáteční zklamání však vystřídá čiré zděšení, protože v tamních bažinách a lesích řádí chlupaté stvoření, které zabijí muže a ženy unáší bůhvíkam. A skupinka přátel samozřejmě neunikne jeho pozornosti…



Režie: Brian T. Jaynes

Rok výroby: 2010

Délka: 87 min

Země: USA

 

Hrají:

Melissa Carnell...(Jennifer Dupree)

Shavon Kirksey...(Maya Jones)

Damon Lipari...(Dave Marshall)

Stephanie Honoré...(Brooke Tyler)

Cory Hart...(Dustin O'Brien)

...a další


Bigfoot a jemu podobné kreatury jsou sice vděčným tématem pro spoustu filmařů, ale většina filmů s touto tématikou za moc nestojí. Většinou si je totiž osvojí buďto začínající tvůrci, nebo nechvalně profláknuté společnosti, které z toho udělají jen další nízkorozpočtový paskvil a těžce stravitelnou podívanou. Měl jsem bohužel tu „čest“ už vidět docela dost filmů na toto téma a jen málokterý z nich dosáhl alespoň průměrné úrovně. A tento mezi ně rozhodně nepatří. Přesto si však nemyslím, že by šlo o vyloženou tragédii, protože jsem viděl ještě mnohem větší sračky…

 

Špatná podívaná to bezesporu je, ale pokud divák přežije první nezáživnou půlku, dočká se i několika pokusů o navození hororové atmosféry, nějaké to laciné gore a menší porci brutality. Chlupatá kreatura si přičte na své konto pár rozsápaných chlapíků, některá děvčata v bikinách taky nejsou k zahození, jen je to celé bohužel natočeno dost mizerně – jak co se kvality kamery a střihu týče, tak i herecké výkony většiny zúčastněných za moc nestáli.

 

Boggy Creek prostě nenabídne nic navíc, čím by oslovil větší počet diváků či alespoň fandů Bigfoota. Samotná kreatura se párkrát mihne před kamerou v celé své kráse a nebyla úplně k zahození, bohužel s ní moc nedokázali pracovat. A úplný závěr filmu – ten raději nestojí vůbec za řeč. Lze jen polemizovat, že si nechali otevřené vrátka pro další pokračování. Některé věci tu taky nedávali moc smysl, ale na to jsem si už u céčkových kousků za ty roky prostě zvykl. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat