0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

21. 7. 2024

Humans Versus Zombies (2011)

Další amatérské zombie céčko inspirované známou americkou univerzitní live-action hrou…

Z vědecké laboratoře dojde k úniku nebezpečného viru, který promění nakažené v zombie. Bohužel se to přenáší doslova raketovou rychlostí a tak kromě místního kampusu je zasaženo i nedaleké malé městečko. Hrstka studentů se snaží přežít a najít další nenakažené lidi, ale nebezpečí na ně číhá na každém kroku a boj o život je jen oddálením nevyhnutelného…Nebo ne?



Režie: Brian T. Jaynes

Rok výroby: 2011

Délka: 93 min

Země: USA

 

Hrají:

Dora Madison Burge...(Tommi)

Melissa Carnell...(Amanda)

Frederic Doss...(Frank)

Chip Joslin...(Brad)

Jesse Ferraro...(James)

Jonah Priour...(Danny)

Christine Quinn...(Megan)

...a další


Ani na druhý pokus mě režisér Brian T. Jaynes svou tvorbou neoslovil a opět mi naservíroval těžce podprůměrnou podívanou. Stejně jako tomu bylo u filmu Boggy Creek (2010). Takže jsem nucen si jej zařadit na svůj black list odpadních režisérů. Tenhle chlapík má možná nápady (i když ne originální), ale absolutně je nedokáže zrealizovat před kamerou, aby se z toho stala alespoň stravitelná a trošku zajímavá podívaná. Zde se nechal pro změnu částečně inspirovat stejnojmennou americkou univerzitní live-action game (hrou)…

 

Jediné plus vidím v obsazení několika pěkných bab (které ovšem zaujmou spíše jen svým vzhledem, protože hrát moc neumí). Ono celkově šlo spíše o ochotnické nežli herecké výkony od všech zúčastněných, ale tak s tím se u podobných nízkorozpočtových filmů už tak nějak počítá dopředu. Bohužel zklamala i samotná atmosféra (až na pár záchvěvů, to byla jedna velká nuda) a stejně tak i mizerná kvalita efektů.

 

Tady se zmohli jen na pár krvavých kousanců, cákanců a digitálních šmouh ala rozstřelená hlava. Tohle prostě nemělo šanci na větší úspěch a to neříkám jen jako absolutní antifanda zombie filmů jako takových (až na pár starších kousků a novodobých výjimek, tenhle hororový subžánr moc nemusím, ale to už jistě dávno víte…). Takže ve finále jediné co alespoň trošku zaujalo mou pozornost, byla trocha té nahoty a pěkné baby. Jinak absolutně nic…


Hodnocení:

20%

 

Žádné komentáře:

Okomentovat