0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 2. 2024

Among the Living (2022)

Nízkorozpočtová zbytečnost a jen další paskvil na téma smrtící nákazy a zombie…

Smrtící nákaza se šíří napříč celou zemí a nakažené mění v bestie lačnící po krvi. Nenakažení se snaží přežít a ukrývají se v málo obydlených oblastech a lesích. Harry společně se svou mladší sestrou Lilly se snaží dostat za jejich otcem, vyhýbají se cestám a větším městům. Neustále se však musí mít na pozoru nejen před nakaženými, ale i před ostatními přeživšími, kteří pro ně rovněž představují velkou hrozbu. Jak dlouho však dokáží vzdorovat, aniž by přece jenom potřebovali pomoci jiných lidí?



Režie: Rob Worsey

Rok výroby: 2022

Délka: 85 min

Země: Velká Británie

 

Hrají:

Dean Michael Gregory...(Harry)

Melissa Worsey...(Lily)

George Newton...(Karl)

Leon Worsey...(Tom)

Gary Stead...(Jack)

...a další


Zápletka samotná moc originality nepobrala, ostatně stejně jako celý tento nízkorozpočtový film. Kolik podobných kousků jsme už jenom viděli? Já už to ani nedokážu spočítat. Covidové šílenství pomalu utichá – což je jen dobře a tak stále více rádoby „nových tvůrců“ vystrkuje hlavu a snaží se točit vlastní tvorbu. Bohužel většina z nich nemá potřebné finance a tak filmový průmysl zaplavují stovky naprosto zbytečných paskvilů a tento je jeden z nich.

 

Režisér Worsey se rozhodl vzít své dva sourozence, pár známých a natočit si vlastní „zombie“ céčko. Bohatě mu k tomu stačilo prostředí lesů a venkova, trocha make-upu, minimální množství umělé krve nebo nějakých červených tekutin a hurá s kamerou do akce. Jaksi ovšem zapomněl, co by měl každý hororový film obsahovat – alespoň trochu dobré atmosféry, neuškodí špetka násilí (když už jde o zombie film tak i nějaké to gore) a hlavně pár zajímavých pasáží. Jenže tady to až na pár scén byla jen hromada nudy, nepřesvědčivých hereckých výkonů a nebýt rádoby drsnějšího závěru, asi bych u toho usnul i nudou.

 

Dětští herci mi lezli neskutečně na nervy – hlavně ta mladá holka. Ten spratek měl být sežrán hned v úvodu a byl by klid. Blbá na to byla dost. Hororoví fandové ostrouhají ve velkém a to minimum co nám zde bylo nabídnuto, nestojí vůbec za řeč. Jen další podprůměrná záležitost, na kterou si za pár dní už vůbec nevzpomenu. Tady se ani moc nemusím rozmýšlet, jaké bych tomu dal hodnocení. Od ODPADU to zachránilo jen pár nepatrných maličkostí.


Hodnocení:

20%

Žádné komentáře:

Okomentovat