0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 2. 2024

Aftermath (2021)

Manželská krize, nevěra, nový dům a nezvaný nájemník – nic originálního tu nečekejte…!

Manželé Kevin a Natalie prožívají manželskou krizi, zapříčiněnou její nedávnou nevěrou. Přestože se oba snaží, jejich city i vzájemná důvěra jsou na bodu mrazu. Manželství by však oba chtěli zachránit a tak se rozhodnou přestěhovat do nového domu. A to i přesto, že v něm došlo k podivné vraždě a sebevraždě předchozích majitelů. Zpočátku se zdá, že k sobě začínají skutečně znovu nacházet cestu, ale záhy začne docházet k podivným událostem. Jakoby v domě nebyli sami. Věci nejsou na svém místě, slyší podivné zvuky, zemře jejich pes a brzy začnou další hádky a vyčítání. Kevin je stále více přesvědčený, že jeho žena s ním hraje nečistou hru, vymýšlí si a opět jej podvádí, zatímco ona začne odkrývat děsivé tajemství a minulost jejich nového domu, které začne ohrožovat na životě jí i její blízké…



Český název: Spoušť

Režie: Peter Winther

Rok výroby: 2021

Délka: 114 min

Země: USA

 

Hrají:

Ashley Greene...(Natalie Dadich)

Shawn Ashmore...(Kevin Dadich)

Britt Baron...(Dani)

Diana Hopper...(Avery)

Jason Liles...(Otto)

...a další


Kdybych nedávno neviděl hned několik filmů na podobné téma, možná by mě dokázala zápletka i zaujmout. Takhle však musím souhlasit s tím, že jde jen o další tuctovou kopírku starších kousků, která moc originality nepobrala. Tvůrci kradli nápady, kde se dalo a bohužel z nich vytvořili jen zdlouhavě nudnou podívanou, která má sice několik slibných momentů, ale jako celek to moc nefungovalo. Navíc nám to bylo podáno v mnohem horším provedení, než tomu bylo kupříkladu v Hrůzné minulosti nebo ve filmu V domě.

 

Víc jak polovina filmu se točí okolo manželské krize, nevěře, nedůvěře a hádek, což moc kreditu rovněž nepřineslo. Spíš než horor či thriller to dlouhou dobu působilo jako tuctové manželské drama a já se u toho opravdu dost nudil. Potom si konečně někdo vzpomněl, že chtěl točit vlastně něco jiného a tak se trošku přitvrdilo. Atmosféra se mírně zlepšila, dojde i na nějaké to násilí, ale stejně to nefungovalo tak, jak bych očekával. Když se ve finále objevil nezvaný nájemník, musel jsem se hlasitě zasmát. I v tomto případě tvůrci prohráli na plné čáře oproti svým předchůdcům. Ti co snad očekávali, že by za vším mohly skutečně být nadpřirozené síly, tak ti budou zklamáni ještě víc. Vrzání dveří, blikání světel a přemísťování předmětů už dneska moc lidí nevyděsí.

 

Jediným kladem bylo herecké obsazení hlavní dvojice. Shawn Ashmore nepředvedl špatný výkon, ale já se stejně více soustředil na Ashley Greene. Jak jsem neměl rád Stmívání, tak jí jsem v té době vážně zbožňoval. Už sice dost zestárla, ale pořád je to docela pěkná baba. Navíc již nějakou dobu odhodila stud před kamerou – což samozřejmě přivítají hlavně chlapi. I ona zahrála svou roli docela slušně, ale co je to platné, když samotný příběh byl nic moc. Já už prostě viděl na tohle téma několik filmů a tento patří mezi ty slabší. Takže to nevidím ani na průměrné ohodnocení.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat