0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 6. 2023

Berkshire County (2014)

Tahle tři prasátka si pro koledu rozhodně nepřišla…!

Kylie se stane terčem posměchu celé školy i blízkého okolí, poté co se na internet dostane video, na kterém provádí orální sex s Marcusem na maškarní párty. Ponížená mladá dívka neochotně přijímá brigádu, kterou jí domluvila její matka. Na halloweenský večer bude muset hlídat dvě děti zbohatlíků, kteří bydlí v honosném domě za městem. Brzy však bude svého rozhodnutí hořce litovat. S příchodem tmy totiž u dveří zazvoní první koledníci – trojice cizinců s prasečími maskami na obličeji, kteří si zde rozhodně nepřišli pro cukrovinky. Nastává násilná hra na kočku a myš, při níž bude muset Kylie odhodit všechny zábrany a posbírat veškerou sílu a odhodlání, aby ona i děti přežili se zdravou kůží…



Režie: Audrey Cummings

Rok výroby: 2014

Délka: 83 min

Země: Kanada

Alternativní název: Tormented

 

Hrají:

Alysa King...(Kylie Winters)

Madison Ferguson...(Phoebe Harrison)

Cristophe Gallander...(Sam Harrison)

Samora Smallwood...(Roberta)

Bart Rochon...(Swine)

Aaron Chartrand...(Marcus)

...a další


Začátek tohoto příběhu působí spíše jako bychom sledovali nějakou teen komedii. Hlavní hrdinka se stane terčem posměchu díky rafinovaně natočenému videu, které uvidí kromě spolužáků i vedení školy a spousta známých. Inu alespoň si trochu užila, ale nyní na ní čeká poněkud drsnější zábava. Přeneseme se na honosné sídlo, kde bude muset hlídat dva malé fakany a naštěstí seznamování s nimi, zabere jen krátkou chvíli. Poté padne tma a ta pravá halloweenský noc může začít. S jejím příchodem se na prahu dveří objeví koledník v prasečí masce, doprovázený dvojicí dospělých.

 

Masky nebyly sice nic extra a dost dlouho sledujeme počínající paniku a schovávání se po domě, ale potom nabere tento home invasion ten správný směr. Atmosféra začne houstnout, dojde i na nějaké to násilí, jenže i tak mi přišlo, se se režisérka tohoto filmu držela na můj vkus až moc při zemi. Filmů na podobné téma existuje již celá řada a kromě psychologické stránky je potřeba u nich dbát i na slušnou porci násilí a to se tu konalo ve větší míře až v samotném závěru filmu. Jenom pohledná hlavní hrdinka to totiž zachránit nedokáže. Přesto si ale tento kanadský kousek odnesl několik ocenění a nominací na nejrůznějších hororových festivalech.

 

Objeví se tu ale i několik momentů, při kterých dostala logika (hlavně v chování a rozhodování se) poněkud na frak. Ale na to už jsem si u podobných filmů zvykl. Nebudeme si nic nalhávat, originalitou to tu zrovna nehýřilo. I tak si ale myslím, že Berkshire County dokázalo nabídnout průměrnou podívanou a vyložená katastrofa to nebyla. Trochu zamrzí, že se více nedovíme o důvodech oněch prasečích útočníků, ale nejrůznější sérioví vrazi a psychopati dost často nejednají podle žádného vzorce – prostě je jen baví zabíjet a působit bolest.


Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat