0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 6. 2023

Till Death (2021)

Megan Fox si oslavu výročí určitě představovala úplně jinak. Její manžel si však pro ní přichystal opravdu zvrácené překvapení…

Emma je nešťastně vdaná za despotického právníka Marka, kterého tajně podvádí s jeho kolegou z práce Tomem. Tento románek však hodlá ukončit a navíc je zrovna 11. výročí svatby. Manžel jí pozve na romantickou večeři, obdaruje nádherným náhrdelníkem z oceli, po pár omluvách nakonec skončí v odlehlém domě u jezera. Po noci plné vášně a vzpomínek se ráno Emma probouzí připoutána pouty k ruce svého manžela. Ten se před jejíma očima zastřelí a ona zjišťuje, že se stala obětí jeho posledního zvrhlého ďábelského plánu. Kromě milence, kterého zde rovněž nalákal, se totiž k domu blíží i dvojice lupičů (násilníků), z nichž jeden má s Emmou nevyřízené účty z minulosti a touží po odplatě…!



Režie: Scott K. Dale

Rok výroby: 2021

Délka: 88 min

Země: USA

 

Hrají:

Megan Fox...(Emma)

Eoin Macken...(Mark)

Aml Ameen...(Tom)

Callan Mulvey...(Bobby Ray)

Jack Roth...(Jimmy)

...a další


Manželské krize nejsou ničím výjimečným, stejně tak ani z toho plynoucí nevěry. Není proto divu, že se k tomuto tématu dost často uchylují i filmoví tvůrci a já pevně věřím, že podobný osud jako prožila hlavní hrdinka, by asi nechtěl zažít nikdo z nás. Její protějšek se nehodlal uchýlit jen k domácímu násilí, ale vymyslel zvrácený plán pro svou pomstu. Což samozřejmě divák dokáže ocenit, protože sledovat ženskou připoutanou ke svému manželovi po většinu filmu (to už tu bylo několikrát), není zrovna dvakrát velké terno, pokud si pro vás nepřipraví několik dramatických chvilek a stupňující se atmosféru.

 

A tady se to myslím povedlo (alespoň částečně). Počáteční zoufalá snaha osvobodit se ze svízelné situace (když jsou odstraněny všechny ostré předměty, zničen mobil, auto nepojízdné, atd…), se záhy promění v zoufalý boj o holé přežití. A to díky příjezdu dvojice násilníků, z nichž jeden má s hlavní hrdinkou nevyřízené účty z minulosti a i oni byli součástí nebožtíkovy pomsty. Začíná hra na schovávanou, vygradovaná finální konfrontací „tváří tvář“. Vše je okořeněno trochou toho násilí, nechybí ani krev, menší porce gore, ale ani pár situací u kterých si budete ťukat na čelo. Přece jenom těch „šťastných náhod“ ve prospěch Emmy tu bylo až moc a některé byly i dost nereálné. Ale zase to dopomohlo k navození vcelku snesitelné atmosféry.

 

Hlavní pozornost na sebe strhla Megan Fox, kterou rozhodně nepovažuji za bůhvíjak skvělou herečku, ale tady podala slušný výkon. Zamlada to byla celkem pěkná ženská, no po děckách a životním stylem co vede, se to na ní začíná projevovat (co se vzhledu týče). Zbytek osazenstva si však taky nevedl vyloženě špatně. Takže i po této stránce docela spokojenost. K dobru musím připočítat i vhodně zvolenou lokaci. V tom vedru co teď panuje, mi byla zima stejně jako hlavní hrdince  - tedy alespoň během sledování tohoto filmu. Takže ve finále to vidím na slušnou průměrnou podívanou.


Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat