0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 4. 2023

Seed 2 (2014)

Sériový vrah Max Seed našel nové útočiště v poušti. Tentokrát bude řádit i se svou stejně vyšinutou rodinkou a do cesty se mu připlete čtveřice kamarádek v karavanu…

Christine a její tři kamarádky oslavily její rozlučku se svobodou v Las Vegas. Po bujaré párty se rozhodnou při zpáteční cestě do Chicaga jet karavanem přes poušť. Zde však narazí na sériového vraha Maxe Seeda a jeho stejně vyšinutou rodinku, kteří kromě citátů z bible nejvíce ze všeho milují, mučení a vraždění nebohých obětí. Pro děvčata tak začíná zoufalý boj o holé přežití plný bolesti a utrpení…



Režie: Marcel Walz

Rok výroby: 2014

Délka: 78 min

Země: Německo / USA

Alternativní názvy: Blood Valley: Seed's Revenge, Seed 2: The New Breed

 

Hrají:

Annika Strauss...(Claire)

Natalie Scheetz...(Christine)

Christa Campbell...(Olivia)

Sarah Hayden...(Barbara)

Nick Principe...(Max Seed)

Caroline Williams...(matka - Emily)

...a další


Ač nepovažuji první Seed za nikterak úchvatný film, ale spíše za průměrnou podívanou, musím uznat, že jde o jeden z těch lepších filmů nechvalně známého režiséra Uwe Bolla. Ten se v tomto řekněme „volném pokračování“ ujal role producenta a tak trochu fušoval i do samotného scénáře, ale jinak nechal volnou ruku svému nástupci. Marcel Walz se však viditelně inspiroval, kde se dalo, ukradl kde co a divákům nabídl dost amatérsky provedenou a naservírovanou, těžce stravitelnou podívanou.

 

Místy ponurá atmosféra prvního dílu byla pryč, my tu máme sice čtyři děvčata v sexy hadříkách, ale hlavní záporák se tentokrát zrovna moc nevytáhl. Pár mordů by se tu našlo, ale gore mělo podprůměrnou úroveň, spousta pánbíčkářských keců a jen dvě – tři scény, které snesly přísnější měřítko (znásilnění zbraní, ukřižování v poušti). Seed tentokrát nechal dost prostoru své rodince a to byl největší kámen úrazu. V jedničce mělo ono ponuré sklepení, masakr policistů – či mordy ve věznici něco do sebe, tady bylo všechno minimálně o jeden level horší a nezáživnější. A co si budeme nalhávat, herecké výkony všech zúčastněných byli taky dost chabé.

 

Provázanost obou dílů tu sice nepatrná byla – mimo jiné odhalení identity Seedovy manželky, ale jinak se tu skákalo z přítomnosti do budoucnosti, pak hned do minulosti, některé věci jsou nám vyzrazeny hned v úvodu, no prostě se mi to moc nelíbilo. Jako celek to moc nefungovalo, žádná pořádná originální myšlenka se tu taky nenašla, spousta věcí – nápadů byla ukradnuta odjinud a některé věci nedávaly ani moc smysl. Sice to netrvalo moc dlouho, ale i tak šlo o podprůměrný film, který si znovu už nikdy nepustím. Jelikož jsem jedničce dal průměrné ohodnocení, tady půjdu rozhodně o dost dolů. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat