0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 4. 2023

Seed (2007)

Ne všechny filmy Uwe Bolla jsou špatné a Seed je toho důkazem…

Když detektiv Bishop před časem dopadl nebezpečného sériového vraha Seeda, který měl na svém kontě neskutečných 666 obětí, myslel si, že už od něj bude jednou provždy pokoj. Psychopat měl sice těžké dětství, ale to neomlouvalo jeho brutální chování a nespočet mrtvých, které mučil, zohavoval a při zatýkání ještě stačil zabít pět policistů, než jej detektiv zatkl. Nyní měl být konečně Seed popraven na elektrickém křesle, ale ani přes několik pokusů, se to nepodařilo a tak jej ředitel věznice nechal v tichosti pohřbít zaživa. Což byla nejhorší chyba jeho života. Sériový vrah se dokázal dostat ven, pomstít se a uprchnout. Rozpoutal novou vlnu vražd a v ohrožení se ocitá nejen detektiv Bishop ale i jeho rodina…



Režie: Uwe Boll

Rok výroby: 2007

Délka: 90 min

Země: Kanada

 

Hrají:

Michael Paré...(detektiv Matt Bishop)

Will Sanderson...(Max Seed)

Thea Gill...(Sandra Bishop)

Jodelle Ferland...(Emily Bishop)

Ralf Moeller...(Warden Arnold Calgrove)

Don S. Davis...(Davis)

...a další


Bývaly doby, kdy byl Uwe Boll v mém podvědomí zaškatulkován jako nejhorší režisér. Viděl jsem několik jeho filmů a byla to jedna větší sračka než druhá. Obyčejná pračka peněz a zprznění několika počítačových her. Pak jsem ale od něj viděl i několik vcelku slušných kousků a můj názor se za ty roky změnil. Dnes už vím, že je ještě celá řada mnohem horších režisérů. A zrovna Seed patří mezi jeho lepší filmy.

 

Ani zde to sice není žádná sláva, ale dá se tu narazit na několik vcelku zdařilých scén. Úvodní záběry z mučení a stahování zvířat pohnou žaludkem nejednomu divákovi, stejně tak i trýznění zvířat, batolete a ženy ve sklepení pod domem samotného psychopata. Hned poté přijde zátah a zatčení sériového vraha, doplněné o postupné vyvraždění policistů. Nějaké to gore, krev, ponurá atmosféra – to vše jsou plusové body. Škoda, že si to divák nevychutná v plné kráse, protože se vše natáčelo s minimem osvětlení. Tím se však Boll snažil zamaskovat ostatní nedostatky, jako byla třeba nepříliš zdařilá kamera.

 

Po nepodařené popravě a následném pochování zaživa, přichází pár dalších mordů, mučení ženy v kuchyni – to bylo dobré tak do poloviny, protože finální údery a znetvoření obličeje už bylo digitálně upraveno a bylo to poznat na první pohled. Samotný brutální závěr, jo to už byla taková třešnička na dortu. Hlavní záporák byl dobré hovado, Michael Paré si rovněž nevedl vůbec špatně, takže já v konečném hodnocení Seeda vidím, jako průměrný kousek, který určitě stojí za pozornost.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat