0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 4. 2023

Masquerade (2021)

Původně chtěli maskovaní zloději ukrást jen několik uměleckých děl, jenomže nepohodlná mladá svědkyně jim udělá čáru přes rozpočet…

Mladá Casey je večer sama doma jen s chůvou a čeká na příjezd svých rodičů. Jejich dům si však vyhlédli maskovaní zloději, kteří touží získat vzácná umělecká díla. Akce se zvrtne, poteče krev a zoufalá dívka se snaží skrýt a zachránit si holý život. Na scéně se objevuje i tajemná žena Rose, která zrovna odváží manželský pár k jejich domovu a s někým pořád komunikuje přes telefon. Co má za lubem?



Režie: Shane Dax Taylor

Rok výroby: 2021

Délka: 80 min

Země: USA

 

Hrají:

Bella Thorne...(Rose)

Alyvia Alyn Lind...(Casey)

Austin Nichols...(Daniel)

Mircea Monroe...(Olivia)

Skyler Samuels...(žena)

Joana Metrass...(Sofia)

...a další


K tomuto filmu jsem přišel jak „slepý k houslím“ a jediné co jsem o něm dopředu věděl, bylo to, že by mělo jít o poněkud netradiční home-invasion. Tenhle subžánr mi rozhodně není cizí, takže jsem se pohodl, usadil a nechal se samotným začátkem vtáhnout do děje. Úvodních pár minut bylo rozhodně zajímavých, došlo i na nějakou tu menší porci brutality, jenomže potom začali zajímavá atmosféra i tempo příběhu pomalu ale jistě uvadat.  

 

Víc se mluvilo než aby se dělo něco opravdu záživného (a ne zrovna všechny dialogy byli dobré), hra na schovávanou po domě byla zbytečně zdlouhavá a teprve v poslední dvacetiminutovce dojde k zásadnímu zvratu v příběhu. Ten byl určitě netradiční a rozhodně patřil k plusům tohoto filmu. Konečně se opět dostavilo i nějaké to násilí a atmosféra chytla druhý dech. Ovšem jen na krátkou chvíli. Prostředek filmu nám toho totiž příliš mnoho zajímavého nenabídl a i z toho důvodu se nedivím, že se film moc kladného přijetí u diváků nedočkal.

 

Co se hereckých výkonů týče, rád bych vyzdvihl Bellu Thorne, jenomže ta tu zas až tolik prostoru nedočkala. Hlavní prim tu totiž hrála mladá herečka Alyvia Alyn Lind, která prozatím nemá takovou kvalitu a zkušenosti, aby dokázala sama utáhnout celý film. Zbytek osazenstva tu byl spíše do počtu. Vyložená ztráta času to však dle mého určitě nebyla. Zkušenější režisér by však z toho zřejmě dokázal vyždímat mnohem více, než se nakonec stalo.

 

Masquerade tak zůstalo těsně před branami průměrných filmů. Je nám zde nabídnuto několik zajímavých scén a i samotný finální zvrat nebyl špatný, ale dalo se tu narazit i na docela dost slabých pasáží.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat