0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 4. 2023

Fuego negro (2020)

Mexický těžko stravitelný guláš, po kterém vám zůstane zvláštní pachuť nejen v ústech. Netflix už vážně sáhne po všem…

Franco je zločinec, kterému nikdy na nikom moc nezáleželo, tedy kromě jeho sestry. Ta je nyní nezvěstná a tak se vydává do podivného hotelu, aby zde vyhledal pomoc média Julie. Narazí zde na několik pochybných individuí, záhadného staříka Jacka a pohlednou servírku Rubí. Ti všichni mají svá tajemství a čeká zde na něj nejedna děsivá noční můra. Jakoby s tímto místem, ale i některými lidmi, nebylo něco v pořádku. Pro záchranu sestry je ochotný udělat cokoliv, jenomže co když nyní stojí před něčím, co není z tohoto světa?



Český název: Síly z temnot

Režie: Bernardo Arellano

Rok výroby: 2020

Délka: 81 min

Země: Mexiko

Alternativní název: Dark Forces

 

Hrají:

Tenoch Huerta...(Franco)

Eréndira Ibarra...(Rubí)

Dale Carley...(Jack)

Johana Fragoso Blendl...(Julia)

Mauricio Aspe...(Max)

...a další


Netflix kromě vlastní tvorby, dost často spolupracuje i nejrůznějšími tvůrci, od nichž kupuje jejich filmy, aby mohl svým zákazníkům nabídnout co nejvíce obsahu. Co na tom, že je mezi tím i dost paskvilů, které většinou nabídnou hodně podprůměrnou podívanou. Bernardo Arellano má zřejmě hodně bujnou fantasii a snažil se do svého kousku nacpat hned několik nápadů, jenomže jejich realizace a finální skloubení za moc nestálo. Nejednomu nad obsahem filmu zůstane rozum stát „cože tím chtěl vůbec tvůrce říci…“.

 

Nejprve se to tvářilo jako jakási laciná gangsterka, pak se tu objevili nadpřirozené prvky, zavánělo to i lehce upírskou tématikou, pak se na scéně objevily démonické housenky – nebo co to bylo za havěť, které lozily z úst, aby se to ve finále všechno smíchalo dohromady a vznikl z toho těžce stravitelný patos. Po jehož konzumaci vám zůstane hromada nezodpovězených otázek. Navíc je většina děje dost nudná, chaotická, občas to vyplnili nějakou tou erotickou scénou (Eréndira Ibarra se toho nebála a mužská část diváků, si přijde na své).

 

Akční scény a přestřelky taky moc atraktivity nepobraly, choreografie byla dost amatérská a tak nezbylo, něž ocenit alespoň těch pár speciálních efektů (nočních můr). Popravdě pěstní bitky byly dost trapně natočené – na hranici ochotnického divadla. Další mínus vidím v nevyužití některých vedlejších postav – protože takové panoptikum se jen tak nevidí (liliputka, opravář s jedním okem, i chlípný stařík Jack). A samotné závěrečné „šokující“ rozzuzlení, jo to je už kapitola sama o sobě.

 

Viděl jsem už dost mexických filmů, ale tenhle patří mezi ty nejslabší. Moc zajímavých scén, nebo slušných myšlenek tu není. Vznikl z toho jen chaotický guláš a pár jakžtakž dobrých momentů. Ale těch je tu minimum. Dost podprůměrná záležitost.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat