0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 4. 2023

Antidote (2021)

V tomto lékařském zařízení si pacienti projdou opravdovým peklem a dostat se z něj je takřka nemožné…

Sharyn je na poslední chvíli přivezena svým manželem a dcerou do nemocnice s velkými bolestmi břicha. Ukáže se, že jde o zánět slepého střeva a bude potřebovat urgentní operaci. Když se poté probudí, je připoutána ke svému lůžku a doktor Hellenbach jí nechce dovolit kontaktovat rodinu. V podivném lékařském zařízení je nedobrovolně drženo několik dalších pacientů, každý z nich je doslova opakovaně mučen a následně ošetřen záhadným sérem a doktor po nich neustále chce, aby se přiznali ke svým největším hříchům a tajemstvím. Jde snad o nějaký tajný vládní či armádní experiment, nebo se Sharyn ocitla rovnou v pekle?



Režie: Peter Daskaloff

Rok výroby: 2021

Délka: 87 min

Země: USA

Alternativní název: Panacea

 

Hrají:

Ashlynn Yennie...(Sharyn Berkley)

Louis Mandylor...(Dr. Aaron Hellenbach)

Augie Duke...(Cassandra)

Ravi Naidu...(Everett)

Yorgos Karamihos...(Costas)

Scott Alin...(Nico Cash)

...a další


Jde o hodně zvláštní film, o kterém jsem dopředu neměl vůbec žádné informace. Jediným opravdovým lákadlem pro mne byla účast mé oblíbené herečky Ashlynn Yennie, která se před časem objevila v prvních dvou dílech Lidské stonožky od Toma Sixe. Režisér Peter Daskaloff má na svém kontě několik filmů, ale i tak byl v mých očích velkou neznámou a nevěděl jsem, co od něj můžu čekat. Bohužel musím uznat, že se zde projevila jeho nezkušenost dotáhnout vše do zdárného konce. Originální myšlenkou scénář zrovna neoplýval, přesto někomu může docela trvat, než odhalí pravou pointu tohoto filmu.

 

Nejprve se seznámíme s několika vedlejšími postavami (z nichž polovina tu byla následně úplně zbytečná) a postupně budeme odhalovat nejen tajemství tohoto zvláštního místa, ale i jeho zvráceného personálu. Pacienti jsou zde mučeni a následně léčeni, aby si svá muka mohli projít pořád a pořád znova. Jenomže bohužel většina z toho, se odehraje mimo záběr kamer a divák je tak ochuzen o to nejdůležitější. Je tak z velké části odkázán na svou představivost. Místo toho je nucen sledovat několik marných pokusů o útěk, přibývá stále více otazníků a nezodpovězených otázek a když už se v závěru vytáhnou všechna esa z rukávu, spousta lidí bude spíše zklamána.

 

Závěr šokující nebyl, všechny indicie k tomu směřovaly, ale nechci zbytečně vyzrazovat všechny důležité informace. I tak si však myslím, že o tomto tématu bylo natočeno několik lepších filmů, či napsáno knížek. Občas se tu objevila zajímavá atmosféra, místy se i lehce přitvrdilo, ale přece jenom jsem od toho očekával mnohem více. Spíše bych se přikláněl k lepšímu podprůměrnému ohodnocení, ale za účast mé oblíbenkyně Ashlynn tomu dám nějaký ten bodík navíc. 


Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat