0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 2. 2023

13 Cameras (2015)

Slizký a odporný domovník či správce, většinou představuje velké nebezpečí…

Manželé Ryan a Claire se nastěhují do pronajatého domu. Přestože se jim má zanedlouho narodit první dítě, jejich vztah není optimální. Ryan totiž tajně manželku podvádí se svou atraktivní asistentkou Hannah. To však není jejich jediný problém. Mnohem větším se ukáže býti jejich správce Gerald. Odporný páchnoucí hromotluk, který je tajně sleduje přes skryté kamery. Snaží se tak ukojit své zvrácené tužby, ale tento šílenec je mnohem nebezpečnější, než se může zdát a je ochotný zajít i do opravdových extrémů…



Režie: Victor Zarcoff

Rok výroby: 2015

Délka: 87 min

Země: USA

Alternativní název: Slumlord

 

Hrají:

Neville Archambault...(Gerald)

Brianne Moncrief...(Claire)

PJ McCabe...(Ryan)

Sarah Baldwin...(Hannah)

Heidi Niedermeyer...(Audry)

...a další


Od tohoto filmu jsem si sliboval docela dost. Mám rád kousky se zvrhlým obsahem a postava odporného Geralda, mě doslova uhranula. Dnes už bohužel nebožtík Neville Archambault se své role zhostil opravdu dobře a při pohledu na jeho upocené tělo se nejedné slabší povaze udělá nevolno, stejně jako hlavní hrdince toho příběhu. Bohužel on byl tím jediným opravdovým pozitivem celého filmu. Samotný scénář byl totiž dost slabý, je tu spousta hluchých a nudných míst a teprve ke konci se dostaví vcelku slušná atmosféra.

 

Když nebudu počítat trošku té nahoty a pěkné herečky, narazíme zde totiž spíše na jakési rodinné drama, výčitky svědomí a návaly (nejen hysterie) těhotné ženské. Což vám zanedlouho začne lézt na nervy, protože opravdu zajímavých scén je tu naprosté minimum. A herecké výkony většiny zúčastněných taky zrovna moc kvalitní nebyli. Nebýt toho slizáka, co rád očumoval dění v koupelně a ložnici, asi bych u toho usnul už tak v polovině.

 

Filmů na podobné téma existuje celá řada a ve většině z nich se dočkáme i mnohem kvalitnější hororové podívané. Tady se to omezilo na pár ran mimo záběr kamery, nějaké to topení v bazénu a řev. A to až v samotném závěru. Takže pokud někdo očekává kvalitní podívanou, postupné budování atmosféry a grandiózní závěr, tak ten bude velice zklamán. Raději se podívejte na nějaké jiné šmíráky. 13 Cameras má kvalitně zahraného a odporného záporáka a trošku té nahoty, ale jinak nám moc zajímavé podívané nenabídne. Takže tomu nemůžu dát jiné než podprůměrné ohodnocení.


Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat