0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

6. 2. 2023

Return to Cabin by the Lake (2001)

Když sáhnete na mistrovské dílo psychopata a sériového vraha, věřte, že jemu se to líbit nebude a přijde vás za to potrestat!

Spisovatel a sériový vrah Stanley Caldwell je už podle policie dva roky po smrti, ale jeho poslední dílo stále budí pozornost nejen u filmových tvůrců, ale i široké veřejnosti. Spousta lidí je totiž znechucena, když režisér Helton oznámí, že by chtěl natočit film Cabin by the Lake. Mezi nimi i bratr jedné ze zavražděných dívek Paul. Helton však není úplně spokojený s původním scénářem a tak jej nechá předělat mladou ambiciózní scénáristkou Alison. To ovšem neunikne pozornosti jistého muže, který se záhy stává asistentem režiséra. Muž, který si vzal novou totožnost a hodlá dohlédnout na své dílo. Není jím nikdo jiný, než sám Stanley. Jeho posedlost a chuť vraždit je však neutuchající a tak se opět pustí do práce…



Český název: Srub u jezera 2

Režie: Po-Chih Leong

Rok výroby: 2001

Délka: 89 min

Země: USA / Kanada

 

Hrají:

Judd Nelson...(Stanley Caldwell)

Dahlia Salem...(Alison Gaddis)

Andrew Moxham...(Paul Parsons)

Brian Krause...(Mike Helton)

Kandyse McClure...(Jade)

...a další


Rok po natočení podprůměrného televizního hororu/thrilleru Cabin by the Lake dostal režisér Po-Chih Leong šanci na reparát, ovšem ani tentokrát si moc dobře nevedl. I toto pokračování nám nabídne vcelku zajímavý úvod, celková kvalita však dost pokulhávala a opět to celé vypadalo spíše jako jakási parodie na mix hororu a detektivky. Navíc byla dvojka diváky přijata ještě hůře než jednička, přestože si myslím, že kvalita obou filmů je naprosto stejná. Podprůměrná podívaná s několika dobrými scénami, ale to je tak vše.

 

Hlavní hrdina – psychopat a sériový vrah si na své konto přidá znovu několik obětí a Judd Nelson nepodal zas až tak tragický výkon, ale tentokrát mou pozornost nejvíce zaujala přítomnost tehdy začínající herečky Dahlii Salem. Ta si nevedla vůbec špatně a nebýt slabých tvůrců, mohl z toho být vcelku snesitelný kousek. Dalo se tu narazit na několik zajímavých mordů, oproti jedničce byl dobrý i samotný závěr, jenomže když ta „škvára“ okolo za moc nestojí, tak se z toho prostě nedalo vytěžit víc než podprůměrná podívaná.

 

Srub u jezera 2 tak budu hodnotit naprosto stejně jako první díl. I zde to totiž byla především přehlídka nelogických momentů, debilního chování většiny postav a nesmí chybět ani ono „žánrové klišé“. Raději se podívejte po něčem jiném.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat