0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 2. 2021

Hive, The (2008)

Dá se vůbec vyjednávat s mravenci? V tomto céčkovém braku určitě!


Z nebes spadne nepozorovaně neznámé vesmírné těleso a nežádoucí účinky na sebe nenechají dlouho čekat. Obyvatelé malého asijského ostrova musí čelit obrovské mravenčí invazi a tak je na místo povolán speciální tým společnosti Thorax pod vedením vědce Lena. Ti mají velké zkušenosti s bojem proti hmyzu po celém světe, jelikož disponují „ tajným receptem /zbraněmi, vybavením“, jenž jim dosud přinášeli úspěchy, na druhou stranu zase velkou kritiku odborníků, vědců a entomologů kvůli vlivu na přírodu a tajnůstkaření. Ve spolupráci s místní armádou se jim podaří zpočátku mravence zastavit, ovšem zarazí je jejich podivné chování, celkový počet i zvláštní úkazy, na který rozhodně nebyli připraveni. I z toho důvodu na místo dorazí expertka, entomoložka a Lenova stará známá Claire. Je totiž patrné, že zdejší mravenci nejsou zcela normální, jsou mnohem chytřejší a nebezpečnější…



Český název: Pomsta mravenců

Režie: Peter Manus

Rok výroby: 2008

Délka: 90 min

Země: USA

 

Hrají:

Kal Weber...(Len)

Elizabeth Healey...(Claire)

Tom Wopat...(Bill)

Mark Ramsey...(Cortez)

Jessica Reavis...(Debs)

...a další


Horory se zvířecí tématikou patří dlouhodobě mezi moje velmi oblíbené a svého času jsem je i vědomě dost nadhodnocoval. Dokážu hodně přimhouřit oko nad stupiditou scénáře i lacinými triky – zvláště když jde o céčkové televizní kousky, ovšem mravenčí kousky jsem nikdy moc v oblibě neměl – přestože mezi nimi existuje opravdu pár světlejších výjimek. Tento film je samozřejmě součástí Maneater film series, nicméně z těch které jsem dosud viděl, je prozatím tím jednoznačně nejhorším – dokonce předčil už tak slabý Croc (2007) na který jsem tu rovněž před časem psal recenzi.

 

Prvních několik minut vypadalo ještě docela dobře a mělo to i náznak zajímavé atmosféry a samotného příběhu. Jenže na to co následovalo, jsem už nadále čuměl jen v tichém úžasu nad absolutní stupiditou scénáře i režiséra. Manus nikdy nebude patřit mezi top režiséry, ale třeba takový film 999-9999 (obdoba Nezvratného osudu) se mi docela líbil. Ale tohle? To snad ti blbci nemohli myslet ani vážně. To už i ten díl ze seriálu MacGyver (kdy hlavní hrdina čelí mravenčí invazi) měl mnohem lepší atmosféru i triky, než tento céčkový paskvil.

 

Mravenci tvořící živá chapadla, ruky, počítač a obrázky ze svých těl? To jako vážně? Kdo to neuvidí, tak ten neuvěří! Do toho trojice drsňáků se speciálními zbraněmi, kteří několikrát lacině padnou do pasti – i když kdo by čekal mimozemsky inteligentní mravence, že jo…Ženské tu byly leda tak pro okrasu – stejně jako ta připitomělá romantická vložka a několik rádoby vtipných drsňáckých nebo intelektuálních hlášek, ze kterých vás bude přepadat zrak, stejně jako ze samotného finále.

 

Už hodně dlouho jsem neměl takovou chuť to prostě vypnout. To i náš nejznámější mravenec Ferda by nejspíše dostal infarkt z toho, co nám tu tvůrci nabídli. Jediný důvod proč tomu nedám čistý odpad (nulu) je prvních pár minut a útok na vesničanku s dítětem.


Hodnocení:

10%

Žádné komentáře:

Okomentovat