0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 2. 2021

Hellhounds (2009)

Kleitos se musí vydat do Hádovy říše, aby zachránil duši milované Demetrie.


Hrdina a válečník Kleitos si bere za svou manželku princeznu Demetrii. To nemůže zkousnout jeho nejlepší přítel Theron, který je do ní také zamilovaný. Během svatebních oslav je princezna otrávena a umírá. Vypadá to, že jí otrávila její služebná, která se následně sama zabila. Tomu však Kleitos nevěří a tak se vydává pro radu za starou čarodějnicí, která umí údajně mluvit se zemřelými. Ta sice neví, kdo je skutečným vrahem, ale ve svých vidinách zjistí, že duše Demetrie je uvězněna v Hádově říši a existuje způsob, jak ji vrátit zpět mezi živé. Kleitos s hrstkou nejvěrnějších má tři dny, aby její duši v podsvětí nalezl a vyvedl ji zpět do světa živých. Na jeho cestě ho však čeká celá řada nebezpečných nástrah, pekelní psi i zrada ve vlastních řadách…



Český název: Chrám zatracených

Režie: Ricky Schroder

Rok výroby: 2009

Délka: 84 min

Země: Kanada

 

Hrají:

Scott Elrod...(Kleitos)

Amanda Brooks...(Demetria)

James A. Woods...(Theron)

Adam Butcher...(Nikandros)

Andrew Howard...(Andronikus)

...a další


Dobrodružný historický horor nevypadal podle svého strohého obsahu úplně nejhůře, ale to by nesměl být součástí Maneater film series a Syfy. A podle toho i jeho celková kvalita vypadala. Bohužel už dopředu musím říct, že jde jen o další podprůměrnou céčkovou záležitost, která si vaši pozornost ani moc nezaslouží. Nejste-li masochista, nebo (bývalý) milovník podobných braků jako já, který dost často podobné kousky sám vyhledává.

 

Už samotná výprava, kostýmy, dekorace a bojové choreografie nevypadali zrovna dvakrát k světu, ale i to bych dokázal odpustit, jen kdyby to mělo alespoň slušný příběh a hlavně atmosféru. Jenže ta nás kromě několika záblesků v Hádově říši taky zrovna moc neokouzlila (za vůbec nejlepší považuji průchod mučírnou, kde si hříšné duše musí vytrpět svá nekonečná muka). Samotní digitální pekelní psi byli taky otřesní, ale alespoň se postarali o několik mordů. I tak je to však žalostně málo, aby mohl tento film alespoň zpovzdálí pokukovat po průměrném ohodnocení. Do toho měl sakra daleko.

 

Co se hereckých výkonů týče, tak tady bych zas až tak skeptický nebyl. Scott Elrod, Amanda Brooks a Andrew Howard se alespoň snažili to trochu povznést – jen ten zbytek ochotníků jim to dost kazil. Některé mrtvoly i po smrti mrkaly, dýchaly…Největší „šlehu“ měl ale James A. Woods s nagelovanými vlasy (opravdu v té době…?) – na slizkého záporáka se ale hodil opravdu dobře, jen ten herecký um už byl poněkud slabší. Chrám zatracených tak zapadl do filmového podprůměru a od úplné žumpy ho zachránilo jen pár světlejších okamžiků. Podobných céčkových braků existuje celá řada – mnohdy ale ještě horších než tento. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat