0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 2. 2021

Maneater (2007)

Obyvatele malého městečka začne terorizovat Tygr bengálský. Dokáže ho šerif Gary Busey zastavit? 


Jednoho večera je malý náměsíčný chlapec Roy příčinou dopravní nehody. Od té chvíle se začnou ztrácet obyvatelé malého městečka a tamní šerif Grady si s tím neví rady. Na místech činu jsou nalezeny kusy zkrvavených těl a vše nasvědčuje tomu, že v lesích musí řádit nějaká nebezpečná šelma. Místní veterinář dokonce tvrdí, že odlitek stopy, který se jim podařilo získat, patří Tygru bengálskému. Kde ten by se tu ovšem vzal?



Český název: Tygr lidožrout

Režie: Gary Yates

Rok výroby: 2007

Délka: 88 min

Země: USA

 

Hrají:

Gary Busey...(Grady Barnes)

Diana Reis...(Mary Barnes)

Ty Wood...(Roy Satterly)

Ian D. Clark...(plukovník James Graham)

Sarah Constible...(Sharon Weinman)

...a další


Jde o další céčkový hororový film, který je součástí Maneater film series a Syfy. Podobně jako ostatním kouskům se ani tomuto nedostalo příliš velké divácké přízně a jsou na něj spíše negativní ohlasy. Čemuž se na jednu stránku ani moc nedivím, ale zas na tu druhou si nemyslím, že by šlo vyloženě o odpadní záležitost. Jasně druhé Lovce lvů (1996) v žádném případě nečekejte, ale já už viděl mnohem horší filmy a to i z této edice.

 

Je zde použit živý tygr, nikoliv nějaký digitální hnus – takže to samozřejmě tvůrcům přičítám k dobru – což ovšem znamenalo, že mnoha útoků se rozhodně nedočkáme a spíše se musíme spokojit pouze z finální ukázkou jeho „hodů“. Tu ležela na zemi ožraná ruka, tu zas vysela na stromě noha, jinde zůstala jen louže krve. Bohužel slabiny toho filmu musíme hledat poněkud někde jinde.

 

Tou největší je samozřejmě dost chabý scénář. Tvůrci se ani moc nesnažili přijít s něčím novým (jen tu tygr nahradil jiného predátora) – prostě klasická kostra příběhu: Malé městečko, blížící se slavnost, lidi začnou mizet, zoufalý šerif se pokouší ochránit obyvatele a predátora zabít…Scénář byl skrz na skrz děravý jak cedník a ani atmosféra či samotné herecké výkony nepatřili rozhodně mezi pozitivní prvky. Většina herců podala chabé výkony, největší hvězda (no už dosti pohaslá) Gary Busey taky zrovna nezazářil. Maneater je rozhodně podprůměrnou záležitostí, nikoliv však vyloženě tragickou. Největší sympatie si u mne získal samozřejmě tygr a ty nejmenší silně nábožensky založená matka malého chlapce. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat