0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 4. 2024

Vamps (2012)

Alicia Silverstone a Krysten Ritter jako sexy upírky a Sigourney Weaver coby zlá mrcha a jejich stvořitelka…

Dvě kamarádky Goody a Stacy žijí v New Yorku. Obě jsou krásné a mladé (no na první pohled), ale nikdo nemá ani tušení, že jsou ve skutečnosti upírky. Spí v rakvích, pracují jako deratizátorky, protože lidskou krev nahradily za krysí, chodí na upíří sezení, vyhýbají se slunečním paprskům a užívají si nočního života. Obě se však zakoukají do lidských mužů a tím začnou jejich problémy. Zatímco Goody se setkává se svou dávnou láskou, Stacy se zamiluje do Joeya - potomka lovce upírů Van Helsinga. Jsou ochotné obětovat svou nesmrtelnost, ale to se samozřejmě nelíbí jejich „stvořitelce“, kruté Cisserus…



Český název: Upírky

Režie: Amy Heckerling

Rok výroby: 2012

Délka: 92 min

Země: USA

 

Hrají:

Alicia Silverstone...(Goody)

Krysten Ritter...(Stacy)

Sigourney Weaver...(Cisserus)

Dan Stevens...(Joey)

Malcolm McDowell...(Vlad Tepish)

Wallace Shawn...(Dr. Van Helsing)

...a další


Sedmihodinový zpáteční let z Ománu zpět do Prahy byl jeden velký a hlavně dlouhý opruz a tak jsem vzal s povděkem nabídku spolucestující, že se můžeme společně mrknout na nějaký film. Byla to mladá holka a při zmínce, že mám nejraději hororový žánr, řekla, že ona sice nejraději sleduje komedie a romantické filmy, ale v tabletu má i něco z tohoto ranku. No moc valný výběr tam nebyl (hlavně tedy z toho co jsem ještě neviděl), ale nakonec vyhrabala tento film.

 

Hororová romantická komedie – panenky se mi protočily, ale nakonec toho nelituji. Je to sice blbost a s hororem to moc společného nemá, ale hrálo tu několik mých oblíbených hereček a nakonec jsem se u toho i párkrát zasmál. Navíc alespoň utekl čas. Alicia Silverstone i Krysten Ritter mám docela rád, navíc v té době byly docela kočky, takže se bylo na co dívat, přestože zvolená forma humoru už tak úchvatná nebyla. Dojde ale i na několik slušných komických scén (upírky cucají krysy přes brčko), objeví se tu i Malcolm McDowell či Sigourney Weaver coby hlavní záporačka (ta si taky nevedla špatně, přestože jsem jí viděl už v mnoha lepších rolích).

 

Samozřejmě nesmí chybět ani hromada romantických žvástů, nějaké ty emoce v závěru, ale ani to mi nakonec zas až tolik nevadilo. Jen škoda, že se tu autorka filmu držela dost při zemi a hororoví fandové docela ostrouhají (až na pár výjimek-scén). Beru to jako oddechovou komedii, která jen koketovala s hororovým žánrem, stejně jako obě dámy na diskotéce. A podle toho budu přistupovat k samotnému hodnocení. Není to nic světoborného, ale podívat se na to určitě dá.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat