0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 4. 2024

History of Evil (2024)

Být rebel se v Americe moc nevyplácí, zvláště když tam začnou vládnout neofašisté a vy se musíte ukrýt na místě s pochybnou minulostí…

USA poslední léta ovládla korupce a po občanské válce se roku 2045 dostal k moci autoritářský režim vedený neofašisty známý jako Severoamerická federace. Stát pověřil ozbrojené milice, aby po celé zemi šířily teror ve jménu Boha a země. Což vedlo k tomu, že skupina lidí (povstalců) založila „Odboj“, který se snaží s režimem bojovat. Mezi jeho vůdce patří i Alegre, jenž se podaří uprchnout z vězení a společně se svým manželem, malou dcerkou a starší ženou Trudy se na útěku schovají ve starém domě daleko od civilizace. Zde mají počkat do té doby, než je někdo vyzvedne a odveze na základnu povstalců. Jenomže s tímto místem není něco v pořádku, má temnou minulost, která se nyní probouzí a nehodlá nikoho pustit ze svých spárů…



Režie: Bo Mirosseni

Rok výroby: 2024

Délka: 98 min

Země: USA

 

Hrají:

Jackie Cruz...(Alegre Dyer)

Paul Wesley...(Ron Dyer)

Murphee Bloom...(Daria Dyer)

Rhonda Johnson Dents...(Trudy)

Thomas Francis Murphy...(Cain)

...a další


Rok 2024 zatím nabízí jednu bídu za druhou. Po Nočním koupání jde o druhý film tohoto roku a opět to byla dost bídná podívaná. Tentokrát ještě horší než druhý zmiňovaný film. Pomalu ale jistě si začínám myslet, že normální – pořádné filmy jsou už jen mým zbožným přáním a drtivou většinu tvoří jen podprůměrné sračky na jedno zhlédnutí. Samotný námět filmu nevypadal na první pohled zas až tak špatně, ale to by se jeho zpracování musel ujmout někdo úplně jiný. Opravdu jen těžko jsem hledal alespoň nějaká pozitiva, které bych zde mohl pochválit.

 

Bo Mirosseni totiž do té doby natočil jen dva krátkometrážní kousky a moc nechápu, proč se cpal zrovna do hororového žánru. Nedokázal totiž téměř za celou dobu vytvořit potřebnou atmosféru, nenabídl nám skoro žádnou kvalitní (děsivou) scénu, porce brutality taky mizivá, charakteristika postav nezajímavá a herecké výkony většiny zúčastněných bídné. To jen tak ve zkratce k většině negativ na které jsem tu narazil a ani se mi nechce o nic moc rozepisovat. Protože mi za to tento film prostě nestojí.

 

Ve filmu se mluví o jisté formě rasismu/nadřazenosti, máme tu náznaky Ku Klux Klanu, ne zrovna hodného staříka který vede rozhovory s otcem rodiny, ženu která si češe vlasy a je připoutaná k řetězu, skupinu milice, jenž vtrhne do domu a je postupně eliminována tamní entitou – jenže nic z toho není pořádně dotáhnuto do konce. Navíc spousta věcí tu postrádá i smysl – nebo lépe řečeno se ukáží být zbytečné, většinu důležitého se odehraje mimo záběr kamery a pak přijde závěr, který v nás měl probudit emoce a sympatie – ale naprosto se to minulo účinkem. Tedy alespoň v mém případě. Jen jsem po většinu času znuděně pokukoval po časomíře.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat