0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 10. 2017

Paranormal Island (2014)

Zůstat v baru na Blarney Island po zavírací době, není zrovna nejlepší nápad…

Tři vysokoškoláci Mike, Jerry a Lori si sehnali brigádu na nechvalně proslulém Blarney Island, který leží na Grassově jezeře v tamním baru. Dle místních obyvatel tam straší a pokud se na ostrově zdržíte po zavírací době, již vás nikdo nikdy nespatří. Mike studuje paranormální jevy a ostrovní záhada je pro něj velkou výzvou. Chce dokázat, že jde jen o místní povídačky, aby nalákali do baru co nejvíce turistů. Zůstanou tedy po konci šichty na ostrově a vše co se bude dít, hodlá natočit na kameru. Velmi záhy však budou svého rozhodnutí všichni velice litovat…



Režie: Marty Murray
Rok výroby: 2014
Délka: 82 min
Země: USA
Alternativní název: Caretaker

Hrají:
Randy Wayne...(Mike)
Ben Elliott...(Jerry)
Sarah Karges...(Lori)
Briana Evigan...(Ivy)
Lance Henriksen...(Carl)
...a další


Jeden by si po přečtení hrubého obsahu filmu řekl, že se dočká alespoň trochu záživné ostrovní duchařiny, která by se při troše dobré vůle mohla snad i zvrtnout v klasickou teen vyvražďovačku. Ale ono ejhle. Po úvodní scéně, při které si dva chlápci zahrají karty o své bary a následně se jeden z nich zabije, no a druhý zanedlouho záhadně umírá, totiž nastává zhruba padesátiminutová nuda, kterou nezachrání ani děvčata v bikinách. Po nějaké hororové atmosféře jakoby se zem slehla a nejeden divák začne nervózně pokukovat po časomíře.

Ta rozmazaná šmouha pobíhající po molu to měl být duch, nebo už si s vámi začíná z nudy pohrávat vaše vlastní představivost? Kdy už konečně někdo další umře? Proč se všechny postavy chovají naprosto dementně? Toť jen několik otazníků, které se mi během sledování zrodili v hlavě. Následně si Marty Murray konečně uvědomil, že vlastně chtěl točit hororový film a tak se snažil v poslední dvacetiminutovce zachránit, co se dalo. Sice to místy nemělo hlavu ani patu, ale alespoň se začalo něco dít. Objeví se duch malé holčičky, na postavy útočí neviditelná síla a jejich počet se začne po dlouhém čekání slavnostně tenčit.

Nevím, pro jakou věkovou hranici tohle bylo vlastně určeno, ale klidně to můžou vysílat i v odpoledním vysílacím čase. Nic moc děsivého tu k vidění není a stejně u toho většina lidí nudou usne. Asi nejvíc mě zamrzelo, že se tu Lance Henriksen objevil jen ve vedlejší roli a několika scénách. Ale tak on byl stejně jen marketingovým lákadlem. Jak u něj bývá v posledních letech zvykem.


Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat