0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 10. 2017

Paranormal Activity 2 (2010)

Prosím pomozte mi! V našem domě straší…

Daniel Rey si právě přiváží z porodnice do svého domu manželku Kristi a novorozeného syna Huntera. Kromě jejich chůvy a psa s nimi žije i jeho dcera Ali, kterou má z předchozího vztahu. Šťastná rodinka si koupí kameru, aby mohla natáčet jejich každodenní život a na „stará kolena“ se těmto chvílím zasmát. Jenže jejich idylka netrvá dlouhou. Kristi má totiž podezření, že s jejich domem není všechno v pořádku. Se vším se svěří své sestře Katie a po dohodě s manželem zaopatří celý dům bezpečnostními kamerami. Daniel má za to, že je jeho žena jen přecitlivělá, ale když přijde do kontaktu s nadpřirozenými silami i jeho dcera a celkově zhoustne atmosféra v jejich domácnosti je i on nucen postavit se zlu v jejich domě čelem. Jen aby už nebylo pozdě…



Režie: Tod Williams
Rok výroby: 2010
Délka: 91 min
Země: USA

Hrají:
Brian Boland...(Daniel Rey)
Sprague Grayden...(Kristi Rey)
Molly Ephraim...(Ali Rey)
Katie Featherston...(Katie)
Micah Sloat...(Micah)
...a další


Vzhledem k astronomickému výdělku prvního dílu bylo jen otázkou času, než se natočilo další pokračování. Oren Peli „hodil do ringu opravdu žhavou rukavici“ po které se hodlala natáhnout celá řada jeho kolegů, jen aby se i oni mohli přiživit na popularitě prvního dílu, potažmo vzrůstající poptávce po found footage. Přestože Peli dal svým následovníkům volnou ruku, dohlížel na natočení dvojky coby jeden z producentů a i tentokrát se tvůrci dočkali opravdu slušného výdělku. Jde vidět, že podobné filmy skutečně dokáží nalákat spoustu lidí, já ovšem mezi ně zřejmě nikdy patřit nebudu. První Paranormal Activity na mě příliš velký dojem neudělaly a ani tentokrát se můj názor na tuto sérii nějak výrazně nezlepšil.

Dočkal jsem další porce paranormal nudy, která měla ovšem na rozdíl od své předchůdkyně o něco více záživnějších momentů. Zvláště pak poslední zhruba dvacetiminutovka dokázala alespoň částečně upoutat mou pozornost. Nejen díky mírně houstnoucí atmosféře a zvýšené agresi onoho ZLA v domě, ale především díky zodpovězení několika otázek a doplnění příběhu jedničky o zajímavé fakta. On ten příběh sám o sobě nevypadá zas až tak zle, sestry Katie a Kristi musely v dětství někoho ze záhrobí asi pěkně nasrat, jen kdyby ty jejich trable nebyly obaleny v takové omáčce nudy.

Popravdě jsem ale zvědavý, kam že se tato série dějově pohne dále. Přestože jde stále o podprůměrnou záležitost, nelze si nevšimnout několika záchvěvů atmosféry a napětí – takže pokud by se jejich následovníci zlepšili převážně v tomto směru a oprostili se od zbytečných a hlavně zdlouhavých dialogů, které stejně nikoho nezajímají a více se věnovali nátlaku zlověstných sil z druhé strany, mohlo by dojít k obratu mé skepse na tuto sérii. To je ovšem dle mého jen mé zbožné přání a neuskutečnitelná fantasmagorie.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat