0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 2. 2016

Hostel: Part II (2007)

 Na Slovensku si podle Eliho Rotha můžete koupit opravdu všechno. Zvláště pokud máte sadistické choutky a lidské utrpení vás dokáže přivést k orgasmu.

Tři americké studenky studující v Římě se rozhodnou strávit několik dní v Praze. Při jízdě vlakem se potkávají s pohlednou Axelle, kterou poznali během jedné z hodin umění. Ta jim začne vyprávět o nádherných lázních na Slovensku a podaří se jí dívky přesvědčit, aby tam jeli s ní. Ubytují se v malém hostelu a vyrazí na místní slavnosti. Holkám se podobná zábava samozřejmě zamlouvá – pití, kluci, tanec, ale nemají ani tušení, že jejich osud je již zpečetěn. Dostaly se totiž do hledáčku skupiny zbohatlíků, kteří pro své potěšení a ukojení svých zvrácených tužeb, unášejí turisty/ky a následně je mučí v nedaleké staré továrně. Rychlá smrt bývá milostivá, ale té se tady jen tak někdo nedočká. Tohle místo si totiž žádá co nejvíc nářku a bolesti.

Český název: Hostel 2
Režie: Eli Roth
Rok výroby: 2007
Délka: 94 min
Země: USA

Hrají:
Lauren German...(Beth)
Bijou Phillips...(Whitney)
Heather Matarazzo...(Lorna)
Roger Bart...(Stuart)
Richard Burgi...(Todd)
Milan Kňažko...(Sasha)
Vera Jordanova...(Axelle)
...a další

Bylo jen otázkou času, kdy se film Eliho Rotha Hostel dočká pokračování. Vzhledem k tomu, že v Americe se dočkal celkem vlídného přijetí ze strany diváků (což už se nedá říci o našich bratrech Slovácích). Pamatuji si, že když jsem dvojku viděl poprvé, líbila se mi o trochu víc než jednička. Nedávno jsem si oba díly pustil znovu a musím říct, že musím trochu poupravit své hodnocení. Oba jsou totiž dle mého na naprosto stejné (průměrné) úrovni. Líbilo se mi však, že tentokrát se divák nenudí hned od začátku. Návrat hrdiny Paxtona byl sice milý, ale jeho osud už spíše jen „humorný“. Bylo však potřeba diváky dostat do varu.

Vítanou změnou byl i fakt, že mladíky tu nahradily děvčata. Pro Bijou Phillips mám velkou slabost, takže její účast mě potěšila asi ze všeho nejvíce, ale ani hlavní hrdinka nebyla k zahození. Pojďme se ale vrátit k filmu jako celku. Co se týká atmosféry, tak ta byla rovněž na chlup stejná jako minule. Režisér se sice snažil navodit potemnělou atmosféru, ale kromě scény s kosou (mimochodem taková krvavá lázeň určitě není k zahození), se mu to moc nedařilo. Spíše bych tento film přiřadil k černé komedii a to se vším všudy. Objevilo se tu několik gore scén (setnutí hlavy, ufiknutí mužského přirození, atd…), ovšem jejich způsob provedení byl spíše komický, nežli by jsme si u nich měli zakrývat oči hrůzou.

Za lahodný bonbonek musím označit scénu s kanibalem, jehož ztvárnil proslulý režisér kanibalských filmů Ruggero Deodato. Tato pasáž mě dokázala hodně pobavit. Eli Roth samozřejmě i tentokrát chtěl přijít s vážným scénářem, ale jak vidno, někde během natáčení se mu to rozložilo v hlavě, protože jinak nemám pochopení, cože se to dělo v závěru filmu. Ten už se celý nesl v duchu černého humoru a vážnost šla stranou. Na druhou stranu je však potřeba netradiční závěr i trochu ocenit.

Rozhodně se mi to líbilo víc, než následující trojka, kterou vidím zcela jasně jako nejhorší díl celé této série. Přesto všechno však Hostel 2 nic extra nenabídl. Takže ho ve finále ocením průměrným hodnocením, stejně jako jedničku.  

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat