0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 7. 2012

Live Animals (2008)

Na koňské farmě jsou týrani a mučeni mladí lidé, kteří slouží jako zboží obchodníkům s bílým masem. Tentokrát ovšem unesli něhoko, kdo se jim dokáže postavit.

Partička mladých lidí vyráží strávit víkend na chatu u jezera. Užívají si alkoholu a trochu toho sexu dlouho do noci. Jenže netuší, že se stali středem pozornosti neznámého muže, který je uspí a odvleče na starou koňskou farmu. Ta patří jistému obchodníkovi s bílým masem. Když se probudí, jsou drženi v klecích, týráni a mučeni. Přestože se pokouší vzpouzet je jasné, že je Wayne a jeho pomocník Edgar nakonec zlomí. Brzy se z nich stanou poslušní otroci, kteří budou výhodně prodáni do zahraničí. Jenže Nick se nehodlá jen tak vzdát a udělá všechno proto, aby zachránil svou sestru Erin a ostatní spolužáky.


Český název: Život zvířat
Režie: Jeremy Benson
Rok výroby: 2008
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Christian Walker ... (Nick)
Jeanette Comans ... (Erin)
John Still ... (Wayne)
Patrick Cox ... (Edgar)
Stacy Still ... (Kathy)
...a další


DVD Edice mě po dlouhé době opět pobavila. Distributor na obal napsal nervy drásající slogany a předlouhý text, kterým chtěl pořádně navnadit kupující. Ovšem po shlédnutí tohoto filmu zjistíte, že tohle všechno zřejmě patří k úplně jinému filmu. Věty typu "brutálnější než horor SAW", nebo "inspirováno skutečnými událostmi" neberte vůbec vážně. Apríl už bohužel byl, takže se lehce opozdili.

Tento film natočil režisér Jeremy Benson, který si k němu napsal dokonce i sám scénář. Že je teprve začátečníkem je vidět na první pohled, protože lidi se kterými spolupracoval na všech frontách odvedli dost mizernou práci. Špatní nebyli jen herci, ale i celý štáb. Kvalita obrazu byla hodně zlá, jelikož kameraman zřejmě trpěl zimnicí, jinak si nedokážu to třepání vysvětlit. Jako další máme naprosto špatné podsvícení scén, protože většina se jich odehrává v šeru či úplné tmě. Ve většině případu toho moc k vidění není což ovšem někdy nebylo vůbec na škodu (raději). O hudebním doprovodu nebudu mluvit už vůbec. Za celý film vlastně neuslyšíme skoro nic, kromě dvou country písní z rádia a trapný zpěv mentálně narušené holky, která by bezesporu vyhrála v Hvězdné pěchotě (American Idol). Pokaždé když otevřela hubu jsem trpěl jako zvíře.

Atmosféra filmu se nedá moc dobře definovat. Občas se skutečně povedlo několik scén, které se týkaly mučení, nebo psychologickým terorem, jenže díky amatérismu herců z toho nedokázali moc vytřískat. Začátek filmu se mi ještě celkem líbil, jenže postupem času se kromě sprchování dvou nahých holek vůbec nic nedělo. Pouze nadávky a trapné kecy. Až teprve ke konci filmařům konečně došlo, že má jít o horor a tak nám přichystali ,,krvavou‘‘ patnáctiminutovku. Bohužel to je pro mne dost málo. Navíc bylo na první pohled vidět, že si štáb moc nevěří a zřejmě díky malému rozpočtu nedokázali do filmu zapojit pořádné triky. Většina scén končila střihem a následným pohledem na již mrtvou oběť.

Samotní herci předváděli výkony na hranici amatérismu a ani jeden z nich mi nebyl vůbec sympatický. Pro polovinu z nich to byla jejich premiéra před kamerou a ta druhá se sešla již tři roky před tím ve filmu Shutter (2005) pod taktovkou toho samého režiséra. Oba filmy však mají úplně stejnou kvalitu, tedy podprůměrnou. Nerad bych je házel všechny do jednoho pytle, ale myslím si, že ani jeden z nich žádnou velkou díru do světa neudělá. Ještě by si měli dát pár hodin herectví na víc.

Film Live Animals mě dost zklamal. Čekal jsem od něho rozhodně víc. Podívat se na něj dá, ale většina z vás bude hodně rozladěná. Rozhodně se nenechte při koupi nachytat na ty lákavé slogany na obalu. Ostatně co se dá taky od DVD Edice čekat. V celém filmu stojí za řeč takových dvacet minut a to je dost málo.

Hodnocení:
Viděl jsem však už i horší filmy s podobným tématem a tak pro někoho možná překvapivě budu hodnotit 40%.

Žádné komentáře:

Okomentovat