0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 7. 2012

Little Nicky (2000)

Pekelná komedie s velkým množstvím nechutných scén a hlavně spoustou sprostých slov.

Právě v pekle končí éra vládnutí samotného Satana. Skončilo 10.000 let vlády a nyní se poohlíží po svém nástupci. A že je z čeho vybírat. Má tři syny a tak se musí jen rozhodnout pro jednoho z nich. Adrian a Cassius by byli vhodnými adepty, ale jejich zuřivost a špatné chování se jejich otci vůbec nelíbí, a malý Nick je trochu zaostalý. Nezajímají ho věci ohledně pekla, jen si klidně v pokojíčku poslouchá Ozzyho nebo jiný Heavy metal. Satan se proto rozhodne, že zůstane ještě ve funkci vládce pekel dalších deset tisíc let. To se ovšem nelíbí rozzuřeným synům Adrianovi a Cassiusovi. Rozhodnou se utéct na Zemi a rozpoutat tam nové peklo. Utečou tedy, ale jejich odchod znamená zamrznutí pekelné brány a tím pádem i pomalý zánik jejich otce, který kvůli nedostatku nových duší hříšníků se začíná rozpadat. Proto se musí Nicky vydat na Zemi chytit a přivést své bratry dříve, než bude pozdě. Na Zemi mu bude dělat průvodce malý pekelný pes, se kterým zažije kopec srandy a dokonce potká i lásku. Podívejte se na tuto neuvěřitelnou komedii plnou skvělých hlášek i trapasů, které Nicky a jeho bratři způsobí.


Český název: Malý Nicky - Satan Junior
Režie: Steven Brill
Rok výroby: 2000
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Adam Sandler ... (Nicky)
Patricia Arquette ... (Valerie Veran)
Harvey Keitel ... (Satan)
Rhys Ifans ... (Adrian)
Tommy 'Tiny' Lister ... (Cassius)
Reese Witherspoon ... (Holly)
...a další


Režisér Brill není žádným nováčkem a má za sebou spousty skvělých filmů. Jde převážně o romantické filmy a komedie (Střihoruký Edward, Zbouchnutá, Nekecej a pádluj) a proto se čekalo, že i tentokrát nezklame a on opravdu nezklamal. Naservíroval nám sice trochu odlišný styl komedie, ale opět zde najdeme spousty nezapomenutelných hlášek a velice rozmarných scén, které zaútočí na vaše bránice. Tedy pokud jste na tento ujetý styl zvyklí. Nehledejte zde žádné romantické bláboly, ale pořádnou dávku nadávek a spousty neuvěřitelných nechutností.

Samotné peklo je zde zobrazeno jako místo, kde zažijete spoustu srandy. Tedy pokud se nedostanete do rukou dvou zlých bratrů. Satan má velký smysl pro humor a tak proč nepobavit ostatní čerty a démony tím, že jednomu z nich přičaruje prsa na hlavu. Ostatní si s tím užijí spousty zábavy. Dokonce zde najdeme i Hitlera, který ve směšném oblečku služebné čeká svojí denní dávku ananasu.

Největší část děje se samozřejmě odehrává až po útěku bratrů na Zemi. Nicky je opravdu nešika a tak po pár prvních pokusech ho srazí buď vlak nebo auto. Zemře, ale jelikož je satanův syn, objeví se opět v pekle (zde máme první skvělou hlášku: Ty vole, ty jsi tam vydržel jen 15 sekund, no to si snad děláš prdel!). Jeho průvodcem se stane buldoček Beefy, se kterým si toho užijete stejně jako s Nickym. Zhulený pes je vždy příjemným zpestřením v každé komedii (Road Trip). Objeví se i dva věčně zhulení satanisti, kteří se stanou Nickovými fandy. Mně osobně se líbila hned první scéna s čumilem, který se díval na převlíkající se kolegyni.

Herecké obsazení je opravdu velmi pestré a jejich výkony byly nad míru dobré. Otce Satana si zahrál Harvey Keitel (Pulp Fiction, Red Dragon) a i zde mu to skvěle seklo. Roli Nickyho dostal populární herec Adam Sander, který se nejčastěji objevuje právě v komediích (Opilí láskou, Big Daddy, 50 First Dates, Trestná lavice). Tady jsem ho zprvu nepoznal, ale role trochu ujetého satana juniora mu sedla jako ulitá. V dalších rolích se tu objevili takové jména jako Reese Witherspoon, Ozzy Ozbourne (který se trochu pomazlil s netopýrem, tak jak má ve zvyku), Patricia Arquette, Rhys Ifans nebo dokonce i Quentin Tarantino.

Jde o velice povedenou komedii s hororovým nádechem, tedy spíše pekelným prostředím, které je příjemným zpestřením sobotního večera. Pokud je vám ale odporná přesmíru neslušná mluva, tak se raději nedívejte. Protože hláška typu (Pepkovo kuře je kurevsky dobré) asi nebude tím co chcete slyšet. Na mě osobně udělal tento veliký dojem a jsem rád, že ho mám ve své sbírce. Je tam sice spousta naprosto trapných nebo nelogických scén, ale nad těmi rád přimhouřím oko, protože tohle není o tom, aby jste se báli, ale aby jste se smáli!!! A navíc nás celým filmem provází skvělá metalová a rocková muzika 80. let.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat