0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

8. 9. 2024

Kill Your Lover (2023)

Když lásku vystřídá doslova toxická nenávist, nastává velký problém…

Dakota odešla od své dívčí kapely, aby se mohla naplno věnovat vztahu se svým novým přítelem Axelem. Nyní po dvou letech vztahu, je však nešťastná a chtěla by jej co nejdříve ukončit. Štěstí a lásku totiž nahradila toxicita, zášť a vzájemná nevraživost, která se na obou nepěkně podepsala. Axelovo tělo začnou pokrývat černé žíly, sliny i samotný dotek působí jako kyselina a leptají kůži a Dakotě nezbývá nic jiného, než zoufalý boj o holé přežití…



Režie: Alix Austin, Keir Siewert

Rok výroby: 2023

Délka: 77 min

Země: Velká Británie

 

Hrají:

Paige Gilmour...(Dakota)

Shane Quigley-Murphy...(Axel)

May Kelly...(Rose)

Joshua Whincup...(Ricky)

Chloe Wigmore...(Carol)

...a další


Když se tvůrci krátkometrážních kousků rozhodnou natočit vlastní celovečerní film, ne vždy to dopadne dobře. Ani tak nevadí, že svou myšlenku obšlehnou někde jinde, ale je důležité, aby dokázali upoutat diváckou pozornost solidní porcí podívané a ne hromadou ne zrovna záživných dialogů. Tady se nám snaží vyprávět příběh propojením smutného konce vztahu dvou dříve zamilovaných lidí a vzpomínkovým záběrům z minulosti. My tak vidíme postupný rozklad lásky v toxickou nenávist a to doslova.

 

Zamilované řeči a sex nahradí souboj o holé přežití a postupnou metamorfóza obou hlavních postav. Něco podobného už bylo k vidění i jinde, ale nebýt posledních zhruba dvaceti minut, asi bych u toho usnul nudou. Herci nebyli vyloženě špatní, leptání kůže a masakr dvou zdravotníků v koupelně taky nepatřilo k tomu nejhoršímu, co jsem kdy viděl, jenomže ta „vata“ okolo, už tak záživná nebyla – o čemž mimochodem svědčí i nízké hodnocení napříč internetem.

 

Celková délka filmu není naštěstí moc dlouhá, přesto nám zde bylo nabídnuto spíše více dramatických okamžiků, než hororové podívané a tento nepoměr byl bohužel až moc viditelný. Vyložená katastrofa to v mých očích nebyla, ale podprůměrná podívaná na jedno zhlédnutí ano. Tento kousek určitě nikomu doporučovat nebudu.


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat