0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

15. 9. 2024

Cold Meat (2023)

Člověk dokáže být mnohem krutější a děsivější, než kdejaká místní legenda…

Ana pracuje jako servírka v bistru a těsně před koncem šichty dovnitř vtrhne její ex Vincent, se kterým se pohádá kvůli malé dcerce a dojde i na násilí. Zastane se jí a ochrání cizinec David, poslední host, který posléze odjíždí vstříc horám. Dojde však k nečekaným komplikacím a David uvízne na vedlejší silnici uprostřed zamrzlé nehostinné coloradské krajině. Husté závěje, drsný mráz si brzy začnou vybírat svou daň, navíc napovrch začne vyplouvat i hrůzné tajemství, ukrývající se nejen v kufru auta, lidském nitru ale i tamních lesích…



Režie: Sébastien Drouin

Rok výroby: 2023

Délka: 90 min

Země: Velká Británie / Kanada

 

Hrají:

Nina Bergman...(Ana)

Allen Leech...(David)

Yan Tual...(Vincent)

Sydney Hendricks...(Cassie)

...a další


Vedra nám skončila, venku zuří prudké lijáky, záplavy a mě nenapadlo nic lepšího, než si pustit pro „zahřátí“ něco mrazivého. Bohužel se tento film ukázal nakonec býti něčím jiným, než jsem si původně myslel. I přes veškerou kritiku, kterou jsem si posléze přečetl, však nesouhlasím s tím, že by šlo o vyloženou katastrofu. Spíše než o horor jde vskutku o thriller/drama, nicméně jsem tu narazil i na pár světlých okamžiků, díky kterým neodcházím úplně zklamán.

 

Britové ve spolupráci s kanadskými kolegy lehce nakousli téma Wendigo, i když jen opravdu velmi okrajově. Pěkný monolog na začátku, mírné náznaky něčeho nadpřirozeného – skrývajícího se v lese a lačnícího po zkažených duších. Inu pěkná myšlenka, leč provedení hodně pokulhávalo. Místo nadpřirozených prvků se tu tvůrce soustředil hlavně na dialogy mezi postavami, což moc skvělý nápad nebyl.

 

Postupně poodkryjeme několik tajemství okolo hlavní postavy, zhruba po prvních 20-25 minutách na nás čeká i jedno překvapení ukryté v kufru, no a potom už z toho byla jen konverzačka. Dojde na mrazivé zpovědi, pár minisoubojů o přežití uvnitř auta a gradující finále, které však bylo rychle ukončeno závěrečnými titulky. Zjistíme, že stvůry se neskrývají jen v lesích či legendách, ale ty největší žijí mezi námi. Oba herci nepodali sice okouzlující výkony, ale i tak to celé vidím na klasickou průměrnou záležitost a žádný průser.


Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat