0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

12. 9. 2024

Hunt Her, Kill Her (2022)

Noční uklízečka versus pětice maskovaných hromotluků…

Svobodná matka Karen je ve svízelné finanční tísni a tak se rozhodne přijmout práci noční uklízečky v místní fabrice. Dcerku jí hlídá sousedka a ona zůstává v rozhlehlé budově úplně sama. Pustí se tedy do práce, ale během noci se stává terčem pětice maskovaných mužů, kteří si jí jak se později ukáže, záměrně vyhlédli a hodlají ji zabít. Bezmocná žena se však nehodlá vzdát bez boje a tak začíná zoufalý souboj o přežití…



Režie: Greg Swinson, Ryan Thiessen

Rok výroby: 2022

Délka: 89 min

Země: USA

Alternativní název: Night Shift

 

Hrají:

Natalie Terrazzino...(Karen)

JC Oakley III...(Danny)

Trevor Tucker...(Mickey)

Hunter Tinney...(Bobby)

Philip Zimny...(Eddie)

Stephen Polson...(Vic)

...a další


Podobně laděné kousky mám docela rád, přestože ve spoustě z nich to originalitou zrovna moc nehýří a většina z nich je jak přes kopírák. Jen to prostředí kde se děj odehrává, se občas mění. Maskovaní útočníci versus jejich oběť – téma už tak provařené, přesto se na vždy rád podívám znovu. Kromě potřebné porce násilí a bolesti, je však důležité vytvořit i solidní atmosféru a diváka vtáhnout do děje buďto sympatickou postavou (oběť), nebo pořádnými psychopaty (útočníci) a tady se bohužel nepoštěstilo ani jedno.

 

Herečka, která si zahrála Karen, nebyla žádná krasavice, přesto jsem jí fandil, protože ta pětice maskovaných mužů – jo to byla bandička pěkných retardů. Nejen polohluchých a poloslepých, ale i pěkně blbých. Hlavní prim tu hrála hromada náhod (mnohdy těžko uvěřitelných a spíše než napínavých situací – tak směšných/trapných momentů – kupříkladu zvon coby zbraň), ale tak člověk se alespoň zasmál a zavrtěl hlavou nad debilitou scénáře, než aby se uzýval nudou. Navíc ani některé gore scény nebyly vyloženě marné.

 

Horší už to bylo s uvěřitelností přežití hlavní hrdinky, která nejenomže měla doslova „z prdele kliku“, ale to co dokázala přežít za zranění či rány, tak to by se červenal asi i samotný Rambo nebo McCall (Equalizer). Její protivníci jí to ale sakra ulehčili a tak nad tím musím jen mávnout rukou, odškrtnout si další položku ze své filmotéky a jít zase o dům dál. Co se hodnocení týče, tak se přikláním spíše k lepšímu podprůměru/ horšímu průměru.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat