0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

5. 8. 2024

Blood Harvest (2023)

V tomto kraji jsou děti vítány s otevřenou náručí a se sekerou v ruce…

Zoufalá matka Jessica vezme své dvě děti (Maggie, Jake) a nového manžela na farmu svého strýce Ollieho, který žije v malém městečku, ze kterého pochází. Její první manžel spáchal sebevraždu a ten druhý prohrál všechny peníze v hazardu – dokonce byl vyhozen z práce za krádež a oni nyní nemají kde bydlet. Strýček z toho nemá vůbec radost a svolí jen na nátlak místních obyvatel. V tomto kraji se totiž již od pradávna dějí děsivé věci, které si žádají krvavé oběti. Věci, které musí zůstat před širokou veřejností skryty, jenže nikdo nepočítal s tím, že mladý Jake má jasnovidecké schopnosti a vize, které postupně poodkrývají všechna tajemství a hrůzy tohoto místa…



Režie: Danny LeGare

Rok výroby: 2023

Délka: 80 min

Země: USA

 

Hrají:

Deborah Rose Peña...(Jessica)

Troy Escoda...(Neil)

Anabel Moda...(Maggie)

Ian Hernandez-Oropeza...(Jake)

Greg Nutcher...(Ollie)

Jason London...(Walter)

Robert LaSardo...(Jeremiah)

...a další


Samotný námět (leč ne zrovna originální) vypadal zprvu slibně, jenomže to by se jej musel chopit někdo zručnější a především by se do filmu muselo investovat mnohem více peněz. Jako celek to totiž dopadlo téměř katastrofálně a to po všech stránkách. Již po prvních minutách bylo zřejmé, že tady se žádná velkolepá show konat nebude. Styl natáčení, kamera, střih – jedna velká hrůza, a když k tomu připočítám i chabé dialogy, nezáživnou atmosféru a slabé herecké výkony, bylo vymalováno.

 

Není žádným velkým tajemstvím, když tu zmíním lidské oběti na úkor obživy, protože to nám sami tvůrci prozradí již v prvních pěti minutách. A tak jen celý film sledujeme, kterak se naše rodinka řítí do záhuby. Strýček celý film nasraný, nepříjemný a rodinka sama o sobě taky k pohledání. Nevlastní otec flákač a zloděj, matka je tam naprosto zbytečná (o děcka se moc nezajímá, trocha toho „sexu), no a tak děckám nezbývá nic jiného, než průzkum farmy a okolí. Navíc se o ně až moc zajímají místní obyvatelé…

 

Trocha mysteriózna přichází s nalezením vysílačky a povídáním si s někým „na druhé straně“ a samotnými hrůznými vidinami mladého chlapce. Tyto okamžiky jsou asi tím jediným pozitivem a zajímavým prvkem na celém filmu. Bohužel se většina z nich pořád opakují dokola, což začne nudit. Dojde i na nějaké to násilí, uříznutí jazyku, sekání hlavy - vraždy/oběti, bohužel většinou mimo záběr kamery. A samotný trapný závěr tomu nasadil korunu. Nepomohla ani účast několika známějších tváří ve vedlejších rolích (Jason London, Robert LaSardo), protože ti neměli moc co hrát…Jen další zbytečný brak. 


Hodnocení:

20%

Žádné komentáře:

Okomentovat