0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 4. 2022

Mermaid Down (2019)

Useknout ocas mořské panně? Bláhový nápad…



Dva staří rybáři se rozhodnou vydělat velké peníze, které by jim mohlo zaručit chycení legendární mořské panny. Že toto stvoření není jen legenda, o tom se přesvědčí záhy, když se v jejich síti třepotá polonahé ženské stvoření. Po tuhém boji jeden z nich usekne mořské panně její ocas a zbytek těla hodí mezi ulovené ryby. Vše zpovzdálí však tajně sleduje doktor Beyer, který rybáře přemůže a zubožené tělo převeze do své psychiatrické léčebny pro mladé dívky. Zde se mořská panna vyléčí ze svých zranění, dokonce jí dorostou i lidské nohy, ovšem ani tady nenajde klid. Zvrácený doktor s ní má totiž vlastní plány, ostatní dívky s ní neumí pořádně komunikovat, navíc se jich sama straní a jedinou společnost jí dělá duch dívky, který se prochází tímto léčebným zařízením a sám touží po spravedlnosti...


Režie: Jeffrey Grellman

Rok výroby: 2019

Délka: 91 min

Země: USA

 

Hrají:

Alexandra Bokova...(Mořská panna)

Burt Culver...(Dr. Beyer)

Meggan Kaiser...(duch dívky)

Megan Therese Rippey...(Reyna)

Eryn Rea...(Charlotte)

...a další


Ač samotná myšlenka nebyla zas až tak hrozná, nejhorší na celém tomto filmu byl samotný režisér a scénárista v jedné osobě Jeffrey Grellman, který jej pohřbil svou vlastní neschopností. O čemž svědčí i mrzké ohodnocení kvality tohoto kousku napříč celým internetem. Jeho tvůrce disponoval pouze s 85 000 dolary, no a podle toho to tak i vypadalo. Přitom si nešlo nevšimnout, že v určitých momentech nám tento film dokázal nabídnout vcelku slušnou podívanou i atmosféru – bohužel to vždy byli jen chatrné záblesky.

 

Většina hereckých výkonů byla dost slabá, o čemž jsem se utvrdil již v samotném úvodu. Lov a boj s mořskou pannou vypadal částečně dost komicky, ale Alexandra Bokova měla v sobě jisté charisma, bohužel trval krátce a my se přesuneme do psychiatrického zařízení a tady nastal totální chaos a všechny slabiny scénáře se ukázaly v plné nahotě (nejen ta na fotkách hlavní hrdinky v doktorově deníku). Posloucháme kvantum dívčích blábolů, které mezi sebou vedou jakousi žabomyší válku, potuluje se tu duch dívky, který komunikuje kromě mořské panny i s jednou dívek, máme tu agresivního psa – uvězněného v tajné místnosti a nikdy se vlastně nedozvíme proč tam je. No možná mu tam zvrácený doktor házel prostě jen těla obětí. Sledujeme, jak se hlavní hrdinka snaží alespoň trošku spřátelit s ostatními, úsměvné bylo vysvětlení, odkud umí legendární tvor znakovou řeč, no prostě nic extra záživného.

 

Tak jsem si alespoň sliboval, že když už je to horor, mohl by alespoň samotný závěr nabídnout lepší podívanou. Menší míra brutality skutečně přišla, dojde i na umírání některých vedlejších i důležitějších postav (většinou však mimo záběr kamery), takže žádná sláva se nekonala. Celý film mi spíš přišel jako jakési drama s lehce mysteriózní zápletkou, ze které ovšem nedokázali využít ani polovinu potenciálu. Prostě na to nebyli peníze a režisér je debil. Jediné opravdové pozitivum byla samotná Alexandra Bokova, kterou jsem do této chvíle vůbec neznal.

 

 Mermaid Down není v žádném případě ODPAD, ale bohužel i do průměrného filmu má hodně daleko. Pár světlejších momentů bych tu našel, ale bylo jich opravdu jen minimum. Což je škoda.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat